5 vērtīgi padomi, kā aizkavēt novecošanos

Dzīvo gudri! 11.janvāris 2022
 
pexels.com
Novecošanās ir neizbēgams process ikvienam cilvēkam. Gadiem ejot, ķermenī notiek dažādas izmaiņas. Lai arī nav izgudrots īpašs brīnumlīdzeklis, kas var apturēt novecošanos, dažādu ieradumu maiņa var palīdzēt šo procesu padarīt mazāk nepatīkamu.

unsplash.com

1. Ierobežojiet saldumu patēriņu

Viens no vieglākajiem veidiem, kā ar pārtikas palīdzību palēlināt novecošanās procesu, ir izkaust no ikdienas saldumus. Šādi našķi satur ļoti daudz pievienoto cukuru, tieši tāpēc ar šādiem ēdieniem ikdienā nevajadzētu aizrauties. Dietologs Ronalds Smits atzīst, ka ikdienā patērējot lielu daudzumu saldumu, nākotnē var rasties daudz dažādas veselības problēmas. Ja vēlaties dzīvot ilgu un veselīgu mūžu, speciālists iesaka atturēties no kārdinājuma.

unsplash.com

2. Ēdiet zivis

Zivju iekļaušana uzturā var uzlabot jūsu veselību. Šo produktu īpaši ieteicams ēst gados vecākiem cilvēkiem. Zivīs atrodas organismam vērtīgās omega-3 taukskābes. Šīs taukskābes pozitīvi ietekmē ķermeni, tās ne tikai ir labas sirdij, bet arī palīdz spēcināt imunitāti un palielina organisma aizsargspējas pret dažādām slimībām. Omega-3 taukskābes ir arī labs palīgs cīņā ar depresiju. Tāpēc regulāri ēdiet zivis!

unsplash.com

3. Ēdiet dārzeņus un augļus

Dietaloģe Liza R. Jana uzsver, ka labs palīgs cīņai pret novecošanos ir augļi, dārzeņi, ogas. Šo produktu iekļaušana ikdienas maltītēs var palīdzēt samazināt novecošanās negatīvo ietekmi, jo tie satur organismam ļoti vērtīgos antioksidantus un šķiedrvielas!

unsplash.com

4. Mazāk gaļas, vairāk pākšaugu

Atsevišķos gadījumos speciālisti iesaka ikdienā samazināt gaļas patēriņu, bet palielināt pākšaugu lietošanu uzturā. Tādējādi iegūstot olbaltumvielas no augu izcelsmes produktiem, piemēram, pupiņām. Izrādās, ka šādu olbaltumvielu avotu samainīšana, var palīdzēt palēlināt novecošanās procesu.

unsplash.com

5. Dzer ūdeni!

Eksperti izceļ, viena no visizplatītākajām problēmām ir dehidrēšanās. Svarīgi ir regulāri dzert ūdeni, lai nepieļautu to, ka "izžūstam". Novecojot bieži vien organisms vairs tik ātri nespēj reaģēt un nosūtīt signālus smadzenēm, ka mēs gribam padzerties. Tāpēc svarīgi ir ik pa laikam malkot ūdeni. Regulāra ūdens dzeršana palīdzēs uzlabot arī ādas stāvokli, grumbiņas var kļūt mazāk izteiktas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija