6 paņēmieni, kā izskatīties gudrākam, nekā patiesībā esi

Dzīvo gudri! 31.janvāris 2022
 
pexels.com
Svešu, nepazīstamu cilvēku priekšā mēs vēlamies atstāt labu iespaidu. Šādās situācijās svarīgs ir ne tikai izskats, bet arī tas, cik inteliģenti varam būt. Uzziniet, kas jādara, lai citu priekšā izskatītos gudrāki!

pexels.com

1. Nēsājiet brilles

Pastāv stereotips, ka tie cilvēki, kuri nēsā brilles ir gudrāki par citiem. Lai arī tas var šķist muļķīgi, daudzi cilvēki tam patiešam arī tic. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kas nēsā brilles, īpaši bieza rāmja brilles, tiek uzskatīti par īstiem gudriniekiem. Tāpēc, ja jums ikdienā ir nepieciešamas brilles, izvairieties no kontaktlēcu lietošanas.

pexels.com

2. Skatieties cilvēkiem acīs

Sarunājoties ar citiem, nepieciešams uzturēt acu kontaktu. Tas ne tikai norādīs uz to, ka esat inteliģenta persona, bet tā arī parādīsiet, ka jums ir labas manieres.

pexels.com

3. Piedomājiet pie ģērbšanās stila

Pirmo iespaidu uz nepazīstamiem cilvēkiem mēs lielākoties atstājam ar savu izskatu, ģērbšanās stilu. Tāpēc, lai izskatītos inteliģentāk, nepieciešams piedomāt pie tā, ko velkam mugurā. Klasisks apģērbs vienmēr atstās labu iespaidu.

pexels.com

4. Esiet tieši un kodolīgi

Brīžos, kad nepieciešams rakstīt, piemēram, vēstuli esiet tieši un kodolīgi. Nav nepieciešams vēstulē parādīt visu savu vārdu krājumu. Brīžos, kad vēlaties izmantot sarežģītus vārdus, jūs varat kļūdīties. Kļūdas neatstās labu iespaidu. Tāpēc esiet kodolīgi, jo tādējādi atstāsiet inteliģentas, gudras personas iespaidu, jo spējat savu viedokli īsi formulēt.

pexels.com

5. Izteiksmīga, enerģiska runa

Komunikācijas eksperts Leonards Mlodinovs apgalvo, ka pat tad, ja divi cilvēki saka tieši vienu un to pašu, tas, kurš to pateiks izteiksmīgāk, tiks uztverta kā gudrākais. Ja viens no viņiem runās nedaudz ātrāk, skaļāk, mazākām pauzēm, šis runātājs tiks uzskatīts par zinošāku un gudrāku "ekspertu". Svarīgi sarunājoties ir kontrolēt savu runas ātrumu, balss skaļumu. Jums ir jābūt enerģiskiem.

pexels.com

6. Nelietojiet alkoholu publiskās vietās

Bieži vien alkohola reibumā mēdzam izdarīt dažādas muļķības. Tāpēc ieteicams atteikties no alkohola lietošanas publiskās vietās. Mičigānas Universitāte sadarbībā ar Pensilvānijas Universitāti ir veikusi unikālu pētījumu. Tajā pierādījās ta, ka ja sabiedrībā redzam cilvēkus, kuriem rokās ir glāzes, mēs netieši viņus uzskatām par mazāk inteliģentiem. Tāpēc publiskās vietās izvairieties no alkohola lietošanas, ja vēlatie izskatīties gudrāki.


Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija