10 interesanti veidi, kā izmantot kafijas biezumus

Dzīvo gudri! 25.janvāris 2022
 
pexels.com
Ja ik rītu dzerat maltu pupiņu kafiju, tad vienmēr krūzītes dibenā, jums paliek pāri biezumi. Nemietiet tos ārā, pastāv dažādi veidi, kā tos praktiski izmantot!

pexels.com

1. Ledusskapja atsvaidzinātājs

Kafijas biezumi lieliski absorbē smakas. Ja jums ledusskapī ir nepatīkams aromāts, ievietojiet tajā kafijas biezumus. Nepatīkamais aromāts pazūdīs! Kafijas biezumi ne tikai labi absorbē smakas ledusskapī, bet arī citās vietās.

unsplash.com

2. Slideniem, apledojušiem celiņiem

Ziemas laikā kafijas biezumi lieti noderēs celiņu un trotuāru tīrīšanā. Izkaisiet kafijas biezumus uz apledojošiem celiņiem. Kafija palīdzēs izkausēt ledu, jo tās ķīmiskais sastāvs neļaus tai sasalt, bet gan veicinās ledus kušanu. Kā arī kafijas labi kalpos kā pretslīdes materiāls. Jums neslīdēs kājas!

pexels.com

3. Gliemežu atbaidītājs

Ja jums dārzā biežs ciemiņš ir gliemeži, tad kafija var palīdzēt atbaidīt nelūgto viesi. Gliemežiem nepatīk kafijas skābā vide. Viņi centīsies izvairīties no saskares ar kafiju. Tāpēc vietās, kur izkaisīsiet kafijas biezumus, gliemeži vairs netiks manīti.

pexels.com

4. Sejas un ķermeņa skrubis

Nav nepieciešams veikalos iegādāties skrubjus, izmantojiet lietderīgi kafijas biezumus. Kafijas biezumu tekstūra ir ļoti pateicīga tam, lai to izmantotu kā skrubi. Izmantojot kafijas biezumus kā skrubi, jūs pavisam vieglā, lētā veidā atbrīvosieties no atmirušajām ādas šūnām.

pexels.com

5. Tīrām pannām un katliem

Ikkatram ir zināms, ka piedegušas pannas un katlus ir grūti izmazgāt. Tos nepieciešams ilgi mērcēt, lai atbrīvotos no piekaltušajām ēdiena daļiņām. Izrādās, ka šo procesu var atvieglot kafijas biezumi. Uz trauku švammes uzberiet kafijas biezumus, berziet piekaltušos katlus, pannas. Kafija palīdzēs noberzt nost lieko!

pexels.com

6. Ēst gatavošanā

Kafiju mēdz izmantot dažādu ēdienu gatavošanā. Lielākoties tiek izmantots šķidrums, taču biezumi tiek izmesti. Izrādās, ka arī kafijas biezumus var izmantot kulinārijā. Kafijas biezumiem piemīt dabiska dūmu garša. Tāpēc gatavojot gaļas ēdienus, ieteicams ieberzēt gaļu ar kafijas biezumiem. Ļoti labi kafijas aromāts, garša saderēs kopā ar, piemēram, ribiņām, steiku vai krūtiņu. Kafijā esošā skābe palīdzēs arī gaļu padarīt mīkstāku!

pexels.com

7. Veselīgiem matiem

Ja sapņojat par veselīgiem, spīdīgiem matiem, izmazgājiet matus ar kafijas biezumiem. Šo ieteicams darīt tumšu matu krāsu īpašniecēm. Kafija blondus matus var mazliet iekrāsot. Kafijas biezumi labi palīdzēs atbrīvoties no galvas ādā, matos esošajiem netīrumiem. Savukārt tajā esošā skābe palīdzēs matiem kļūt mīkstākiem.

pexels.com

8. Tīrām mēbelēm

Notīriet tumšas krāsas koka mēbeles ar kafijas biezumiem. Tās kļūs spīdīgākas. Savukārt, ja jums ir nobružātas koka mēbeles, pievienojiet kafijas biezumiem nedaudz klāt ūdeni. Iegūto masu uzklājiet uz nobružātās mēbeles. Atļaujiet tai tur pastāvēt aptuveni stundu. Pēc tam notīriet mēbeli. Vieta, kura bija nobružāta, būs kļuvusi tumšāka.

pexels.com

9. Kaitēkļu atbaidītājs

Atsevišķiem dārza kaitēkļiem nepatīk kafijas aromāts. Tāpēc vasarā izkaisiet dārzā kafijas biezumus, vai iestrādājiet tos zemē. Tādējādi atbrīvosieties no nevēlamajiem kaitēkļiem.

pexels.com

10. Kamīna tīrītājs

Ja plānojat tīrīt kamīnu, atbrīvoties no pelniem, vispirms izberiet kamīnā kafijas biezumus. Tie palīdzēs pelniem palikt "vietā". Kafijas biezumos esošais mitrums tiem neļaus putēt. Tādējādi kamīna tīrīšana kļūs vieglāka!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija