4 galvenie aromāti, kas palīdzēs jums izvēlēties pareizās smaržas

Dzīvo gudri! 29.janvāris 2022
 
Publicitātes foto
Pm Publicitātes materiāls
 
Nav nekā patīkamāka, kā atrast sev piemērotas smaržas. Galu galā aromāts, kas mūs ieskauj, ne tikai izraisa skaistas atmiņas un liek mums justies brīvi, bet arī ataino mūsu personību un dzīvesveidu apkārtējiem. Tomēr ārkārtīgi plašā klāsta dēļ smaržas bieži kļūst par vienu no sarežģītākajiem skaistumkopšanas produktiem, ko izvēlēties. Pastāv četri galvenie smaržu veidi. Zinot to īpašības un atšķirības, ir daudz vieglāk izvēlēties pareizās smaržas.

Kā smaržas ietekmē mūsu labsajūtu?

Smaržas uzlabo mūsu garastāvokli, var palīdzēt mums justies laimīgākiem un enerģiskākiem vienā acumirklī. Tas ir divu iemeslu dēļ: nostalģija un smaržu notis. Pētnieki ir izpētījuši ciešu fizisko saikni starp katras personas ožu un atmiņām, kas apslēptas smadzenēs. Šī iemesla dēļ, sajūtot aromātu, kas atgādina kādu laimīgu dzīves mirkli, jums uzlabojas garastāvoklis. Savukārt smarža, kas ir saistīta ar negatīvām emocijām, izraisa skumjas. Tādējādi smaržas var mūs apņemt ar reibinošu aromātu un arī ietekmēt mūsu garastāvokli. Tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties smaržas, kas atbilst jūsu personībai un dzīvesveidam. Un, lai nepazustu plašajā smaržu klāstā, iesakām iepazīties ar 4 galvenajiem aromātiem, kas ļaus skaidrāk izprast sevi un savas vēlmes.

4 smaržu veidi

Dažādas smaržas un aromāti tiek klasificēti saskaņā ar 1983. gadā radīto smaržu apli, ko izgudroja Maikls Edvards. Tajā ir 4 galvenās smaržu klases, par kurām mēs runāsim tālāk, un vairāk miniatūru aromātu, kas tās apraksta. Katrai no smaržām ir tikai tās īpašības, kas tām pieder individuāli, tāpēc, izlasot katras aprakstu, padomājiet, kādi aromāti jūs piesaista un kādi atgrūž.

Ziedu aromāts

Ziedu aromāti ir vieni no populārākajiem smaržu veidiem. Šajā aromātu grupā ietilpst visi aromāti, kas satur rožu, jasmīnu, peoniju, liliju vai citu ziedu smaržu notis. Šeit jūs varat atrast gan vieglus un smalkus aromātus, gan kompleksākus un intensīvākus. Tātad, ja jūs vasarā ik uz stūra priecē griezto ziedu smarža, šāda veida smaržas ļaus sajust vasaras elpu pat aukstā rudens dienā.

Austrumu smaržas

Austrumu smaržas bieži tiek raksturotas kā greznas, eksotiskas un pavedinošas. Tās var atrast aizraujošās kardamona, kanēļa, vaniļas notīs apvienojumā ar jasmīna, orhidejas vai apelsīna mizas aromātu. Tātad, ja apsverat austrumu smaržu iegādi, vispirms padomājiet par garšaugiem, garšvielām un saldajām vaniļas vai dzintara notīm, kas sniedz maigumu. Ja šie vārdi jums šķiet vilinoši, nekautrējieties izmēģināt šīs smaržas uz savas ādas.

Koksnes aromāts

Greznas un siltas koksnes smaržas tiek radītas, sajaucot dažādus aromātus, piemēram, lakricu, pačūliju vai ciedru. Lai šos aromātus padarītu nedaudz maigākus, smaržu ražotāji bieži vien pievieno arī citrusaugļu vai ziedu notis. Bieži tiek uzskatīts, ka koksnes smarža tiek izmantota tikai vīriešu smaržās, taču to izmantošana ir īpaši populāra. Sieviešu koksnes smaržām bieži piemīt nedaudz saldākas citrusu notis. Tikmēr vīriešu smaržās ir izteiktāka dūmu vai ciedra koka smarža.

Svaigie aromāti

Kā norāda pats nosaukums, svaigām smaržām piemīt spēcīgs, bet relaksējošs aromāts. Šīs smaržas parasti iedala trīs kategorijās: citrusaugļi, mežs un ūdens. Citronu, laima un mandarīna mizas notis atradīsiet citrusaugļu svaigajās smaržās. Meža aromāti tiek izmantoti, lai iegūtu ārkārtīgi smalku aromātu, tāpēc tas nekairinās apkārtējo degunus. Savukārt ūdens smarža atgādina par okeāna svaigumu vai rasu pavasara rītā. Tātad, ja jūs dievināt tīrību un svaiguma sajūtu, šīs smaržas jūsu ikdienas gaitām piešķirs papildu komfortu.

Atcerieties pievērst uzmanību smaržu koncentrācijai

Smaržām ir ne tikai dažādas notis, bet arī koncentrācija. Tieši smaržu koncentrācija norāda, cik ilgi izvēlētās smaržas atradīsies uz jūsu ādas. To nav grūti noskaidrot. Vienkārši pievērsiet uzmanību burtiem aromāta nosaukumā.

PP (Pure Parfume) ir īstas smaržas, kas satur 15-30% smaržas koncentrāciju. Pēc šo smaržu izsmidzināšanas jūs jutīsiet reibinošo aromātu pat līdz plkst. 8 vakarā.

EDT (eau de toilette) - šo smaržu koncentrācija sasniedz 8-15%, un smaržas ilgst tikai līdz 6 stundām.

EDP (Eau de parfum) - smaržās, kas apzīmētas ar šiem burtiem, smaržu koncentrācija sasniedz tikai 4-8%. Parasti šādas smaržas ir jāizsmidzina vairākas reizes dienā, jo to smarža nav ilgstoša (3-5 stundas).

EDC (eau de cologne) - šīs smaržas ir labāk pazīstamas kā odekoloni. Un, lai gan pats nosaukums izklausās pēc spēcīga aromāta, tajos ir tikai 3-5 procenti smaržu. Izsmidzinot šāda veida smaržas, aromāta noturība būs tikai pāris stundas.

Tādējādi, lai izvēlētos ne tikai burvīgi smaržojošas, bet arī noturīgas smaržas, obligāti jāpievērš uzmanība smaržu koncentrācijai tajās.

Sekojiet savām sajūtām, izvēloties smaržas

Dažādiem zīmoliem un smaržu veidiem ir dažādas īpašības. Daži vilina ar savām saldajām notīm, citi ar pikantu, citrusaugļu aromātu. Tiesa, ziedu, koksnes, svaigas un austrumu smaržas tiek kombinētas ar citu smaržu ģimeņu notīm, tādējādi radot unikālas smaržas dažādām cilvēku vajadzībām. Tāpēc, izvēloties smaržas, vispirms noskaidrojiet, kāda veida vadošā smarža (ziedu, koksnes, svaiga vai austrumu) jums patīk vislabāk, un tikai tad meklējiet papildu notis, kas jūsu smaržām piešķir izcilu šarmu. Atcerieties, ka katra cilvēka smaržas receptori ir atšķirīgi, tāpēc akli neuzticieties citu padomiem, bet gan vairāk vadieties pēc savas intuīcijas.

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija