6 veidi, kā no rīta viegli pamosties bez kafijas palīdzības

Dzīvo gudri! 28.augusts 2022
 
pexels.com
Lielai daļai cilvēku pamošanās sagādā grūtības. Daudzi uzreiz steidzas kafijas tases virzienā. Bet ko darīt tiem, kuriem kafija negaršo? Noskaidrojiet, kā no rīta pamosties bez kafijas palīdzības!

pexels.com

1. Joga

Fitnesa eksperte Stefānija Mensūra apgalvo, ka īsa jogas nodarība no rīta var veicināt enerģijas pieplūdumu. Veicot no rīta jogas vingrinājumus, jūs atmodināsiet ne tikai ķermeni, bet arī uzlabosiet asinsriti, mazināsiet stīvumu un pamodināsiet prātu. "Jogas kustības rada labas pašsajūtas endorfīnus," uzskata eksperte.

Jebkuras kustības, kas ietver sevī roku pacelšanu virs galvas, kāju stiepšanu aiz muguras, paātrina sirdsdarbību, tādējādi palielinās enerģijas līmenis.

pexels.com

2. Pastaiga svaigā gaisā

Ķermenis un prāts pamodīsies tiklīdz veiksiet dažādas kustības. Ieteicams īsi pēc pamošanās doties pastaigā. Pēc pastaigas jūs būsiet enerģijas pilni, lai sāktu jaunu dienu.

pexels.com

3. Enerģiska mūzika

No rīta ieteicams klausīties enerģisku mūziku. Šādi pavisam viegli no rītiem būs pamodināt prātu. Enerģisku mūziku ieteicams klausīties arī brīžos, kad no rīta veicat fiziskas aktivitātes, piemēram, dodaties pastaigā, vingrojiet. Šāda mūzika veicinās labu garastāvokli, kā arī uzlabos veiktspēju un izturību treniņa laikā.

pexels.com

4. Glāze ūdens

Pēc nakts miera, no rīta jūsu ķermenim trūkst ūdens. Tas ir dehidrējies. Ūdens ir ļoti svarīgs gan ķermenim, gan prātam. Tāpēc no paša rīta ieteicams izdzert veselu glāzi ūdens.

pexels.com

5. Aromterapija

Aromterapija ir aromātisko augu ekstraktu un ēterisko eļļu izmantošana terapeitiskai ieelpošanai, mašāžai vai vannām. Arī aromterapija no rīta var palīdzēt pamosties. No rīta dodoties dušā izmantojiet ziepes vai dušas želeju ar citrusaugļu vai kafijas aromātu. Ja dienas laikā jūtaties noguruši, ieteicam iedegt sveci ar kafijas aromātu!

pexels.com

6. Kārtīgas brokastis

Eksperti iesaka no rītiem baudīt kārtīgas brokastis. Ja brokastīs ēdīsiet tādus produktus, kuri ir bagāti ar olbaltumvielām, veselīgajiem taukiem, šķiedrvielām un ogļhidrātiem, asinīs lēnām izdalīsies cukurs, tādējādi jūs ilgāk jutīsieties enerģiski.

Daži piemēri veselīgām brokastīm:

  1. Biezpiens vai bezpiedevu jogurts ar ogām, granolu un valriekstiem;
  2. Pilngraudu grauzdiņš ar avokado un olu;
  3. Rīsu pudiņš ar kanēli un valriekstiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija