4 populāras kļūdas, kuras pieļaujam vakariņu laikā

Dzīvo gudri! 27.februāris 2022
 
pexels.com
Tas, ko mēs ēdam, tiešā veidā ietekmē mūsu pašsajūtu. Svarīgi ir parūpēties par savu labsajūtu, lai neizjustu diskomfortu, it īpaši vakarā. Izvairieties no šīm tipiskākajām kļūdām, kuras tiek pieļautas vakariņu laikā.

pexels.com

1. "Smagas" vakariņas

Vakariņām ir jābūt "vieglām", lai nekaitētu savai veselībai un miega kvalitātei. Šai ēdienreizei vajadzētu saturēt vien 20 līdz 25 procentus no jūsu dienā uzņemtajām kalorijām. Ja vakarā pārēdīsieties, cietīs jūsu miegs. Kā arī ēdot treknus, "smagus", kalorijām bagātus ēdienus īsi pirms gulētiešanas, tik veicināts svara pieaugums.

pexels.com

2. Alkohola lietošana

Ne tikai alkohola, bet arī kofeīna uzņemšana vakariņu laikā, nopietni ietekmēs jūsu miega kvalitāti. Alkoholā esošais cukurs veicinās enerģijas pieplūdumu un tādējādi nevarēsiet aizmigt. Kā arī alkohola lietošana vakariņu laikā var izraisīt pārēšanos!

pexels.com

3. Pārāk vēlas vakariņas

Svarīgi vakariņas ieturēt vismaz divas stundas pirms gulētiešanas. Jo vēlāk ieturēsiet šo ēdienreizi, jo grūtāk būs iemigt. Nepieciešams laiks, lai ēdiens organismā pārstrādātos. Ja ēdīsiet īsi pirms gulētiešanas, ēdiens netiks sagremots, kā rezultātā var rasties nepatīkamas sajūtas - gāzes, vēdera uzpūšanās un kuņģa dedzināšana. Ietaicams vakariņas ieturēt līdz pulksten 20:00.

pexels.com

4. Nepareiza vietas izvēle

Eksperti iesaka izvēlēties pareizu vietu vakariņām. Vissliktākā vieta ir pie televizora ekrāna. Skatoties iemīļotas pārraides varat nepamanīt, cik daudz esat apēdis. Līdz ar to pastāv iespēja, ka pārēdīsieties. Ieteicams vakariņas baudīt pie galda.


Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija