4 ieteikumi, kā ar našķiem iespējams zaudēt svaru

Dzīvo gudri! 21.aprīlis 2022
 
unsplash.com
Lai zaudētu lieko svaru, nav nepieciešams badoties. Dietologi iesaka labāk ēst bieži, bet mazas porcijas. Izrādās, ka arī našķošanās ar dažādām uzkodām, var veicināt svara zudumu. Lai šādā veidā atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, svarīgi ir ievērot šos četrus principus jeb noteikumus.

Bieži vien cilvēki, kuri vēlas zaudēt lieko ķermeņa svaru, izvairās no dažādām uzkodām, jo nevēlas uzņemt liekas kalorijas. Ekspertu domas ir pretējas. Viņi iesaka dienas laikā neizvairīties no uzkodām. Svarīgi ir ieviest veselīgus našķošanās paradumus!

pexels.com

1. Olbaltumvielas + ogļhidrāti ar augstu šķiedrvielu daudzumu

Uztura speciāliste Mollija Hembrī atzīst, ka viens no labākajiem veidiem, kā "sadedzināt" taukus, ir kombinēt olbaltumvielas ar ogļhidrātiem.

Olbaltumvielas ar zemu tauku saturu, piemēram, liess siers vai tuncis, zemesriekstu sviests, Indijas rieksti, humuss, palīdz veicināt sāta sajūtu. Ēdot šādu pārtiku kopā produktiem, kuri satur ogļhidrātus, piemēram, āboliem, rozīnēm, konservētiem ananasiem, burkāniem vai pilngaudu krekeriem, pastāv iespēja, ka līdz nākamajai ēdienreizei nejutīsiet izsalkumu.

pexels.com

2. Našķojaties noteiktā dienas laikā

Visveselīgāk svaru zaudēt ir lēnām un pakāpeniski. Ja šobrīd cīnaties ar liekajiem kilogramiem, uztura eksperte Džulija Uptone iesaka katru dienu baudīt uzkodas vienā un tajā pašā laikā, un vienlaicīgi neuzņemt vairāk par 200 kalorijām. Šādi labāk spēs darboties jūsu vielmaiņa.

pexels.com

3. Ēdiet ik pēc trim līdz četrām stundām

Ja dienas pirmajā pusē neēdat, bet vakariņu laikā ieturat bagātīgu maltīti, tā būs ļoti grūti zaudēt svaru. Ievērojot šādu ēšanas režīmu, jūs pakļaujat sevi badam, enerģijas trūkumam un tam, ka vakarā pārēdīsieties. Tie cilvēki, kuri dienas laikā ēd vismaz sešas reizes (trīs ēdienreizes un trīs uzkodas), kopumā uzņem mazāk kaloriju nekā tie, kuri ēd tikai vakarā. Tāpēc svarīgi ir ēst ik pēc trim līdz četrām stundām, lai samazinātu pārēšanās risku vakaros.

pexels.com

4. Augļi un dārzeņi - labākā uzkoda

Lielākoties cilvēkiem pirmais, kas ienāk prātā domājot par uzkodām, ir čipsi, konfektes, konditorejas izstrādājumi. Tomēr, lai zaudētu lieko svaru, šādas uzkodas nav ieteicamas. Lieliska uzkoda brīžos, kad māc izsalkums, ir augļi vai dārzeņi. Tie saturēs maz kaloriju un būs bagāti ar organismam nepieciešamajām uzturvielām!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija