Šefpavāre atklāj 5 vienkāršus veidus, kā efektīvi notīrīt cepešpannu

Dzīvo gudri! 29.aprīlis 2022
 
pexels.com
Šefpavāre Sāra Hausa dalījusies ar labākajiem padomiem, kā tīrīt cepešpannas, lai tās izskatītos kā jaunas, ziņo "Insider".

pexels.com

1. Ar trauku mazgājamo līdzekli un ūdeni

Šis ir pats vienkāršākais veids- kad panna atdzisusi, to kārtīgo nomazgā ar sūkli un trauku mazgājamo līdzekli, tad noskalo ar ūdeni. Šefpavāre atklāj, ka šis veids pagarina cepešpannas mūžu. Nepiedegošās cepešpannas jātīra tikai ar mīkstu sūkli un trauku mazgājamo līdzeki, jo tiklīdz tajās ir kādi iegriezumi vai plaisas, tās ir jāizmet, norāda S. Hausa.

pexels.com

2. Ar sāli

Hausa iesaka izmantot ziepjūdeni un sāli, lai noņemtu pie pannas piekaltušu ēdienu. "Vispirms iemērciet cepešpannu ziepjūdenī. Pēc mērcēšanas izņemiet un apkaisiet ar rupjo sāli," stāsta S. Hausa. Tad panna jānotīra ar sūkli vai maigu skrubi un jāpabeidz tās mazgāšana.

pexels.com

3. Ar etiķi

Etiķis ir lielisks mājsaimniecības rīks tīrīšanai tā skābuma dēļ, un tas var palīdzēt notīrīt taukus. Kā norāda šefpavāre, ievietojiet cepešpannu ar ūdeni piepildītā izlietnē, lai tā būtu iegremdēta ūdenī. Pievienojiet ūdenim 1/2 tases etiķa un 1/2 tases sodas. Pēc stundas pannu var nomazgāt.

pexels.com

4. Ar sodas un ūdeņraža peroksīda pastu

Sajauciet pusi uz pusi sodas un ūdeņraža peroksīda, lai izveidotu pastu. Soda ir dabisks abrazīvs līdzeklis, bet ūdeņraža peroksīds palīdz dezinficēt virsmu, padarot abus par lielisku duetu, norāda pavāre. Ar pastu noklāj pannu vietās, kur piededzis ēdiens, ir tauki vai manāma rūsa. Pēc tam, kad cepešpanna stundu ir pastāvējusi, ar maigu skrubi notīra pastu. Tad pannu nomazgā un nosusina.

pexels.com

5. Ar etiķi un citronu

Rūsu no cepešpannas var noņemt, sajaucot vienu daļu etiķa ar vienu daļu citrona sulas. Šķidrumu uzklāj sarūsējušām vietām uz cepešpannas un ļauj skābumam šķīdināt rūsu piecas minūtes. Tad pannu nomazgā un nosusina.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija