6 pārsteidzošas lietas, kas notiek ar ķermeni, ja neēdat brokastis

Dzīvo gudri! 13.maijs 2022
 
pexels.com
Brokastis jau izsenis tiek uzskatītas par svarīgāko dienas ēdienreizi. Noskaidrojiet, kas notiek ar jūsu ķermeni, ja no rīta neieturat brokastis!

pexels.com

1. Palēlinās vielmaiņa

"The Journal of Nutrition" publicētajā pētījumā atklājās, ka brokastu ēšana var paātrināt vielmaiņu. Ja no rīta tiek notiesātas kārtīgas, uzturvielām bagātas brokastis, tiek iekustināta vielmaiņa, kā rezultātā, iespējams, varat izvairīties no svara pieauguma. No rīta ķermenis visefektīvāk izdala insulīnu, pārstrādā pārtiku. Līdz ar to, ēdot brokastis, vielmaiņa spēj efektīvāk darboties.

pexels.com

2. Izsalkums

Veselīgas, uzturvielām bagātas brokastis var sniegt rīta agrumā ne tikai nepieciešamo enerģiju, bet arī stabilizēt cukura līmeni asinīs. Kā rezultātā brokastu ēšana samazina risku vēlāk dienas laikā izjust bada sajūtu un ar to saistītās garastāvokļa maiņas.

pexels.com

3. Svara pieaugums

Pētījumos ir pierādīts, ka no rīta ēdot kalorijām bagātu maltīti ir iespējams zaudēt liekos kilogramus jeb nepieņemties svarā. Tas notiek pateicoties tam, ka no rīta vielmaiņa strādā labāk nekā vakarā. Tādējādi, ja īsi pirms gulētiešanas ēdīsiet kalorijām bagātas maltītes, jūs varat pieņemties svarā.

pexels.com

4. Novājināta imūnsistēma

Jo spēcīgāks un enerģiskās ir jūsu ķermenis, jo stiprāka ir jūsu imūnsistēma. Veselīgas brokastis var veicināt labu imūnsistēmu, kā rezultātā, saskaroties ar dažādiem vīrusiem, ķermenis spēs labāk cīnīties tiem pretī.

pexels.com

5. Matu izkrišana

"The Health Site" ziņo, ka regulāra brokastu izlaišana var veicināt ļoti nevēlamu blakusefektu - matu izkrišanu. Tas notiek, ja ķermenis nesaņem paietiekami lielu olbaltumvielu daudzumu. Ja no rīta neēdat olbaltumvielām bagātas brokastis, tās tik tiešām var veicināt gan matu izkrišanu, gan lēnāku to augšanu.

pexels.com

6. Galvassāpes

Vai esat pamanījis, ka bieži vien pēcpusdienās izjūtat galvassāpes? Pie tā vainojama varētu būt brokastu izlaišana. "Tata Health" izceļ, ka, ja no rīta atsakāties no brokastītm, dienas laikā jūs var piemeklēt hipoglikēmija, bioloģisks process, kura laikā pazeminās cukura līmenis asinīs un paaugstinās asinsspiediens. Pēkšņa asinsspiediena paaugstināšanās var izraisīt galvassāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija