8 iedarbīgi veidi, kā samazināt nevēlamās grumbiņas

Dzīvo gudri! 20.maijs 2022
 
pexels.com
Nav nekāds jaunums, ka paliekot vecākām, uz sejas sāk parādīties nevēlamas krunciņas. Tas ir tikai dabisks process, no kura nevaram izbēgt. Mūsdienās pastāv dažādi veidi, kā aizkavēt novecošanos, tai skaitā grumbiņu veidošanos. Apkopojām astoņus iedarbīgus veidus, kā samazināt vai palēlināt grumbiņu veidošanos bez invazīvām manipulācijām.

pexels.com

1. Pareiza sejas kopšana

Ja vēlaties, lai jūsu sejas āda izskatās jauneklīga un nebūtu redzamas grumbiņas, nepieciešams ievērot vien četras vienkāršas lietas. Izvairieties no tiešiem saules stariem. Dodoties ārpus mājas uzklājiet uz sejas saules aizsargkrēmu. Tāpat, lai izvairītos no saules kaitīgās ietekmes, ieteicams valkāt galvassegas. Svarīgi ir arī sejas ādu katru dienu mitrināt ar tam speciāli paredzētiem produktiem.

pexels.com

2. Guliet uz muguras

Interesanti, bet arī tas kā jūs guļat, var ietekmēt jūsu sejas ādu un veicināt grumbiņu parādīšanos. Eksperti iesaka nakts laikā gulēt uz muguras. Tādējadi, iespējams, varēsiet izvairīties no "miega līnijām" - grumbiņām, kas rodas tieši gulēšanas laikā. Ja ierasti guļat uz sāniem, jums var rasties grumbiņas uz vaigiem un zoda. Savukārt, guļot uz vēdera, rodas grumbiņas uz pieres.

pexels.com

3. Ēdiet lasi

Lasis un citas aukstūdens zivis ir lielisks olbaltumvielu avots. Olbaltumvielas ir viens no veselīgas ādas pamatelementiem. Lasis satur arī daudz omega-3 taukskābes. Eksperti atzīst, ka šīs neaizstājamās taukskābes baro mūsu ādu un var saglabāt ilgāk to gludu.

pexels.com

4. Nesasprindziniet acis - lietojiet brilles

Jebkura ilgstoša sejas grimase var veicināt grumbiņu veidošanos. Ja jūtat, ka slikti redzat tuvumā vai tālumā, izmantojiet brilles. Ilgstošs saspringums acu rajonā noslogo sejas muskuļus, tādējādi var veidoties krunciņas.

pexels.com

5. Alfa-hidroksi skābes (AHA) procedūra

Šīs dabiskās skābes spēj noņemt atmirušo ādas šūnu slāni. Tās palīdz arī samazināt poru, smalko līniju un grumbiņu parādīšanos, īpaši ap acīm. AHA skābes var palīdzēt palielināt kolagēna daudzumu ādā. Tas ir proteīns, kas piešķir jūsu ādai elestību un tvirtumu.

pexels.com

6. Mazgājiet seju pareizi

Mazgājot seju ar ūdeni, mēs to attīram gan no netīrumiem, gan dabīgajām eļļām. Svarīgi ir katru rītu un vakaru nomazgāt seju ar tekošu ūdeni. Tomēr, kas par daudz, tas par skādi. Eksperti neiesaka pārāk bieži mazgāt seju, jo tādējādi iespējams to pārlieku attīrīt un ietekmēt tās dabisko aizsardzību.

pexels.com

7. C vitamīns

C vitamīns ir lielisks palīgs ne tikai pret vīrusiem, bet izrādās, ka arī pret grumbiņām! Lai cīnītos ar nevēlamajām grumbiņām, C vitamīnu nepieciešams lietot ārēji jeb uzklāt uz sejas ādas. Krēmi, kuru sastāvā ir C vitamīns, palielina kolagēna daudzumu ādā. Kā arī C vitamīns aizsargā ādu pret UVA un UVB staru kaitīgās ietekmes, samazina sejas apsārtumu, palīdz cīnīties ar tumšajiem plankumiem uz ādas un nevienmērīgu sejas ādas toni.

pexels.com

8. Kafijas vietā izvēlieties kakao

Ar grumbiņām iespējams cīnīties arī visai garšīgā veidā. Izrādās, ka kakao lietošana var palīdzēt samazināt grumbiņu veidošanos. Pētījumā pierādīts, ka kakao, kurš satur epikatehīna un katehīna antioksidantus, palīdz sejas ādu aizsargāt no saules radītajiem ādas bojājumiem, uzlabo asinsriti ādas šūnās un padara ādu gludāku!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija