9 lietas, kas notiek ar tavu ķermeni, kad esi izsalcis

Dzīvo gudri! 25.maijs 2022
 
pexels.com
Bada sajūta spēj dramatiski ietekmēt mūsu garastāvokli un vispārējo pašsajūtu. Bet, kas vēl notiek ar mūsu ķermeni, kad esam izsalkuši?

unsplash.com

1. Paškontroles zudums

Tu tiešām neesi tu pats, kad esi izsalcis. Brīžos, kad mūs māc izsalkums, mums ir grūtāk sevi kontrolēt. Paškontrole zūd gan mentālā, gan fiziskā veidā. Šādos brīžos mūs ātri vien var "uzvilkt" dažādi nieki, kā arī nespējam stāties pretī dažādiem našķiem, kas ir pa rokai. Tādējādi ne tikai ar savu slikto garastāvokli bojājam citiem dienu, bet nespējam atturēties no nemitīgas našķošanās.

unsplash.com

2. Konstantas dusmu lēkmes

Kad jūtamies izsakuši, mūs var pārņemt dusmas. Mēs esam viegli aizkaitināmi un dusmu izvirdumi ir neizbēgami. Līdz ar to jūsu izsalkuma dēļ var ciest citi cilvēki.

unsplash.com

3. Lieks stress

Ir grūti būt racionāliem, kad esam izsalkuši. Kad cukura līmenis asinīs ir ļoti zems, smadzenes sūta ķermenim signālus, lai tas sāk izdalīt glikozi. Viens no veidiem, kā tas notiek, ir adrenalīna uzplaukums vai gluži pretēji apātija, vai stresa hormona (kortizola) izdalīšanās. Tas nozīmē to, ka varat kļūt ļoti saspringts, noraizējies, lai gan tam patiesībā nav nekāda pamata.

unsplash.com

4. Konstantas domas par ēdienu

Izsalkums tiešā veidā var dienas laikā ietekmēt jūsu produktivitāti. Cīnoties ar bada sajūtu, jūs nespēsiet koncentrēties uz saviem darbiem, bet gan nemitīgi domāsiet par ēdienu. Brīdī, kad paēdīsiet, atkal spēsiet no jauna ķerties klāt saviem pienākumiem.

unsplash.com

5. Apsversiet iespēju nozagt ēdienu

Šis var šķist visai smieklīgi. Bet tā ir patiesība! Ja darba vietā izjutīsiet lielu izsalkumu, tad kauna sajūta var pazust. Līdz ar to redzot kāda kolēģa našķus, jūs nespēsiet tiem stāties pretī un centīsieties tos nočiept. Kā zināms, tad zagšana nepavisam nav laba lieta.

unsplash.com

6. Spriestspējas samazināšanās

Ja jūsu smadzenes nesaņem pietiekami daudz "degvielas", tad jums būs grūti uzturēt labu prāta asumu. Pētījumā pierādīts, ka akūti zems cukura līmenis asinīs negatīvi ietekmē smadzeņu darbību un apgrūtina kognitīvās spējas.

unsplash.com

7. Nevajadzīga našķēšanās

Brīžos, kad mūs māc nepārvarams izsalkums, mēs varam apēst jebko. Pat to, kas mums negaršo. Šādās reizēs ļoti kārdinoši šķitīs, piemēram, atvilknē sen aizmirstie krekeri. Šādos brīžos nesmādēsiet neko, tāpēc labāk nevajadzētu "iedzīvoties" lielā izsalkumā, lai nenodarītu sev ļaunu.

unsplash.com

8. Miegainība

Kad cukura līmenis asinīs pazeminās, mūsu šūnām trūkst enerģija. Šāds enerģijas trūkums iet roku rokā ar nogurumu. Kā rezultātā bads var izraisīt miegainību.

unsplash.com

9. Nepārvaram iepirkšanās

Daudz ir runāts par to, ka uz veikalu nedrīks iet laikā, kad esam izsalkuši. Tādējādi varam iztērēt daudz vairāk naudas un iegādāties lietas, kuras patiesībā mums nemaz nevajag. Tā ir patiesība! Ejot uz veikalu izsalkušiem, daudzi pārtikas produkti liksies ļoti kārdinoši, tādējādi jūs tos vēlēsieties iegādāties. Līdz ar to, lai iepirkšanās būtu maciņam draudzīgāka, dodieties uz veikalu paēduši.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

11:11 tad ir tas īstais laiks; ēstuvēs jau vis ir pagatavots!

25.maijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija