8 lietas mājas, kas ir daudz netīrākas nekā varētu šķist

Dzīvo gudri! 27.maijs 2022
 
pexels.com
Var šķist, ka pati netīrākā lieta mājās ir tualetes pods. Tomēr tas ir ļoti maldīgs priekšstats. Šīs astoņas lietas var būt daudz netīrākas par tualetes podu.

pexels.com

1. Mobilais telefons

Mūsdienās bez mobilā telefona mēs nespējam iedomāties savu dzīvi. Tieši tāpēc mēs to visur nesājam līdzi, pat uz tualeti. Tāpēc nav brīnums, ka šī ir viena no visnetīrākajām lietām. Izrādās, ka telefons var būt pat desmit reizes netīrāks par tualetes poda sēdekli.

pexels.com

2. Tālvadības pults

Tālvadības pults varētu būt viena no visbiežāk izmantotajām lietām mājās. Tāpēc tā mēdz būt ļoti netīra, kaut vai tas nav uzskatāmi redzams. Tālvadības pults ir lieliska vieta, kur vairoties baktērijām, jo nevienmēr tā tiek aizskarta ar tīrām rokām vai novietota skaisti uz plauktiņa. Ieteicams regulāri tālvadības pulti notīrīt ar antibakteriālajām salvetēm.

pexels.com

3. Datora klaviatūra

Pie datora mēs mēdzam ne tikai cītīgi strādāt, bet arī ēst. Tāpēc datora klaviatūra var nebūt visai tīra, tā var būt ne tikai pilna ar drupačām, bet arī mikrobiem. Lai iztīrītu datora klaviatūru, nepieciešams izslēgt datoru un ar vates kociņa palīdzību (+ spirtu) notīrīt katru klaviatūras taustiņu.

pexels.com

4. Trauku švamme

Eksperti izceļ, ka pati, pati netīrākā lieta mājās ir trauku švamme. Un tas ir tikai loģiski. Ar trauku švammi mēs mazgājam netīros traukus, tā vienmēr ir mitra un tāpēc tā ir lieliska vieta, kur vairoties baktērijām. Svarīgi ir regulāri mainīt trauku švammi, lai izvairītos no lieliem "baktēriju perēkļiem". Tiklīdz jūsu trauku švamme sāk nelabi smaržot, to nepieciešams nomainīt.

pexels.com

5. Zobu birstes turētājs

Izklausās mazliet neticami, vai ne? Bet tā ir! Zobu birtes turētājs jeb trauciņš, kurā novietojat savu zobu birsti ir ļoti netīrs. Kad iztīrat zobus un nomazgājat zobu birsti, uz tās vēl paliek baktērijas. Līdz ar to zobu birstes zariem žūstot, trauciņā nokļūst ļoti daudz baktēriju un mikrobu.

pexels.com

6. Drēbes

Var šķist, ka izmazgājot drēbes un ieliekot tās žāvētājā, tās ir ļoti tīras. Bet patiesībā tā var nebūt. Izrādās, ka vairāki mikrobi, tai skaitā nepatīkamu vīrusu baktērijas, tostarp rotavīrusa, kas izraisa smagus kuņģa darbības traucējumus, var netikt iznīcinātas mazgāšanas un žāvēšanas procesā. Eksperti iesaka tādas lietas, kā, piemēram, apakšveļu, mazgāt ļoti karstā režīmā.

pexels.com

7. Ziepju trauks

Var šķist, ka ziepju trauks varētu būt vistīrākā lieta mājās, bet tā nav. Ziepju trauka iekšpuse varētu būt ļoti tīra, bet ārpuse gan ne. It īpaši šķidro ziepju trauciņš. Ziepes tiek izmantotas, lai mazgātu rokas, bet pirms iegūstat ziepes, jūs aizskarat tā trauciņu. Tieši tāpēc pats ziepju trauciņš ir ļoti netīrs, jo tiek aizskarts ar netīrām rokām.

unsplash.com

8. Virtuves dvielis

Virtuves dvieļiem mēs rodam plašu pielietojumu - slaukām traukus un rokas, notīram netīrās virtuves virsmas. Tieši tāpēc virtuves dvieļi ir lieliska vieta, kur vairoties baktērijām un mikrobiem. Izrādās, ka trauku dvielī var atrast pat salmonellas vai fekāliju baktērijas.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija