8 pārtikas produkti, kas ievērojami uzlabo ādas stāvokli

Dzīvo gudri! 7.jūnijs 2022
 
pexels.com
Dermatologi izceļ šos astoņus produktus, kurus ēdot, varam iegūt mirdzošu un veselīgu sejas ādu. Uzziniet, kuri ir labākie pārtikas produkti, kurus ēst, lai izskatītos par 10 gadiem jaunāka un samazinātu sejas problēmas.

unsplash.com

1. Pupiņas

Pupiņas ir šķiedrvielām un olbaltumvielām bagāts produkts. Pateicoties tajās esošajam šķiedrvielu un olbaltumvielu daudzumam, pupiņas spēj atstāt pozitīvu iespaidu uz jūsu sejas ādu. Šis pākšaugs ir arī labs cinka avots. Cinkam piemīt ārstnieciskas īpašības, kuras palīdz cīnīties ar pinnēm.

unsplash.com

2. Arbūzs

Arbūzs ir izcils auglis tiem, kuri mēdz no rīta saskarties ar aizpampušām acīm. Kā zināms, tad arbūzs satur ļoti daudz ūdens. Lai arī tas var šķist neparasti, jo aizpampušas acis rodas pateicoties ūdens aizturei organismā, šis ar ūdeni bagātais auglis spēj lieliski to izvadīt laukā. Ēdot arbūzu, vairs nebūs jāsatraucas par šo problēmu!

unsplash.com

3. Zaļā tēja

Zaļo tēju dermatologi iesaka lietot ne tikai iekšēji, bet arī ārēji. Šī tēja ir lielisks pretiekaisuma līdzeklis, kuru var izmantot pūtīšu ārstēšanā. Dermatologi iesaka, brīdī, kad saskaraties ar sejas ādas problēmām, izmantojiet zaļo tēju tonika vietā. Zaļajā tējā esošais K vitamīns palīdzēs arī samazināt tumšos lokus ap acīm.

unsplash.com

4. Tomāti

Tomāti ir bagāti ar likopēnu, spēcīgu antioksidantu, kas spēj aizsargāt ādu no UV staru radītajiem ādas bojājumiem.

unsplash.com

5. Olas

Aminoskābes, kas atrodamas olbaltumvielām bagātos pārtikas produktos, piemēram, gaļā vai olās, ir kolagēna ražošanas pamatelements. Tāpēc dermatologi iesaka ikdienas uzturā iekļaut olas, jo šis produkts ir lielisks olbaltumvielu avots!

unsplash.com

6. Paprika

Dermatologi iesaka, lietojiet uzturā dzelteno un zaļo papriku. Šie paprikas veidi ir bagāti ar karotionīdiem, kas spēj samazināt ādas jutību pret sauli.

unsplash.com

7. Ogas

Augļi un dārzeņi ir bagāti ar antioksidantiem, taču vēl labāks produkts, lai uzlabotu sejas ādu, ir ogas. Dermatalogi iesaka pēc iespējas biežāk uzturā lietot dažāda veida ogas, piemēram, mellenes, avenes, ķiršus u.c. Ogas ir labs antioksidantu avots, kas spēj pasargāt jūsu ādu no brīvajiem radikaļiem.

unsplash.com

8. Tumšā šokolāde

Neticami, bet fakts! Arī tumšā šokolāde var palīdzēt iegūt mirdzošu ādu. Ārsti izceļ, ka uzturā ieteicams lietot tumšo šokolādi, kura satur vismaz 70% kakao. Šokolādi ar mazāku kakao daudzumu vajadzētu izskaust no ēdienkartes. Tumšā šokolāde satur spēcīgu antioksidantu - flavonolu. Jo šokolādē lielāks kakao daudzums, jo mazāk cukura tajā būs, jo labāka ādai tā būs.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija