8 iemesli, kāpēc no rīta moka nespēks un nogurums

Dzīvo gudri! 15.jūnijs 2022
 
pexels.com
Vai arī jums mēdz būt tā, ka īsi pēc pamošanās jūtaties jau noguruši? Eksperti izceļ, ka pie tā var būt vainojami dažādi rīta rituāli jeb ieradumi.

pexels.com

1. Neatlieciet modinātāju

No rītiem teju ikvienam ir grūti pamosties un gribas atlikt modinātāju, lai varētu vēl pāris minūtes laiski pagulēt. Pēc miega ekspertu domām to kategoriski nevajadzētu darīt. Atliekot modinātāju, jūs varat ieslīgt dziļajā miegā, no kura nebūs tik viegli pamosties. Tieši tāpēc, pēkšņi pārtraucot šo miega ciklu, jūs varat izjust nogurumu.

pexels.com

2. Neķerieties uzreiz pie telefona

Daudzi cilvēki dodoties gulēt mobilos telefonus ņem līdzi. Tieši tāpēc tas nav nekāds pārsteigums, ka pirmā lieta, kas tiek darīta uzreiz pēc pamošanās, ir skatīšanās telefonā. Eksperti iesaka pēc pamošanās neķerties uzreiz pie telefona, bet gan ļaut prātam lēnām pamosties, lai pēcāk justos mundrāki.

pexels.com

3. Svarīga ir izstaipīšanās

Kamēr mēs guļam mūsu muskuļi un locītavas saspringst, kas nozīmē to, ka no rīta pieceļoties varam justies stīvi. Svarīgi no rīta ir izstaipīties vai pavingrot, lai iekustinātu ķermeni. Katru rītu (vismaz pāris minūtes) izstaipoties, jūs atslābināsiet saspringtos muskuļus, uzlabosiet asinsriti un jutīsieties enerģiskāki.

pexels.com

4. Nesāciet rītu ar kafiju

Eksperti norāda, ka viena no populārākajām kļūdām, ko cilvēki pieļauj, ir sākt rītu ar kafiju. Aptuveni no pulksten 08:00 līdz 09:00 ķermenī pastiprināti izstrādajās enerģijas kontrolējošs hormons kortizols. Ja pirms šī laika, vai šajā laikā dzerat kafiju, jūs varat izjust nemieru. Eksperti iesaka dienu sākt ar glāzi karsta citronūdens.

pexels.com

5. Ēdiet veselīgas brokastis

Mēdz teikt, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tā ir patiesība! Pēc pamošanās jūsu ķermenim trūkst uzturvielas. Tāpēc nepieciešams ieturēt sabalansētas brokastis, lai ķermenis saņemtu visu nepieciešamo enerģiju.

pexels.com

6. Neatstājiet savu gultu nesaklātu

Šis var šķist mazliet dīvains padoms, taču pētnieki ir atklājuši, ka gultas saklāšanai ir pozitīva ietekme uz jūsu labsajūtu. Ievērojot šādu rutīnu, katru dienu saklājot gultu, jūs varat būt daudz produktīvāki dienas laikā!

pexels.com

7. Neejiet karstā dušā

Lai arī tas var būt ļoti patīkami, miega eksperti iesaka no rīta nedoties karstā dušā, bet gan labāk to darīt vakarā. Siltais ūdens ķermenim signalizēs, ka ir pienācis laiks atslābināt muskuļus, ka rezultātā varat izjust nespēku. No rīta labāk ir mazgāties aukstā ūdenī. Tādējādi būs daudz vieglāk pamosties.

pexels.com

8. Ieslēdziet gaismu

Var šķist, ka lēna atmošanās tumšā istabā palīdz ķermenim no rīta labāk aklimatizēties. Tomēr tā nav. Ja jūs rītus aizvadat pustumsā vai tumsā, jūs savam ķermenim signalizējat, ka vēl ir nakts, tādējādi būs grūtāk atmosties.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija