6 iemesli, kāpēc brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize

Dzīvo gudri! 16.jūnijs 2022
 
pexels.com
Mēdz teikt, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Apkopojām sešus iemeslus, kas apstiprina šo apgalvojumu. Uzziniet, kāpēc katru rītu obligāti vajadzētu ieturēt brokastis!

pexels.com

1. Veicina veselīgu uzturu

Ja no rīta ieturēsiet veselīgu un sabalansētu maltīti, tā lieliski atsauksies uz jūsu veselību jeb šādi būs vieglāk uzņemt visas dienas laikā nepieciešamās uzturvielas. Daudzi cilvēki brokastīs mēdz patērēt piena produktus (piem., biezpienu) vai pilngraudu produktus (piem., brokastu pārslas, maizi), tādējādi organismu nodrošinot ar svarīgajām uzturvielām, minerālvielām.

pexels.com

2. Palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs

Ēdot no rīta olbaltumvielām un veselīgajiem taukiem bagātas brokastis, tās palīdzēs stabilizēt cukura līmeni asinīs. Ja aptuveni divu stundu laikā pēc pamošanās ēdīsiet augļus, graudaugus vai liesās olbaltumvielas, jūs varēsiet, iespējams, izvairīties no glikozes līmeņa svārstībām visas dienas garumā.

pexels.com

3. "Iedarbina" vielmaiņu

Brokastis atstāj arī pozitīvu ietekmi uz metabolismu jeb vielmaiņu. Ja no rīta ieturēsiet maltīti, tad jūs "iedarbināsiet" savu vielmaiņu, kā rezultātā, pateicoties brokastīm, dienas laikā varēsiet sadedzināt vairāk kaloriju.

pexels.com

4. Jutīsieties enerģiski

Sākot dienu ar gardām, veselīgām brokastīm, jūs ķermenim sniegsiet "degvielu", kas rezultēsies enerģijā. Pēc brokastu notiesāšanas jūs jutīsieties enerģijas pilni un gatavi sākt jauno darba dienu.

pexels.com

5. Veicina labu sirds veselību

Pētījumos ir pierādīts, ka tiem cilvēkiem, kuri izlaiž brokastis, palielinās iespēja pieņemties svarā. Svara pieaugums ir cieši saistīts ar augstu holesterīna līmeni un augstu asinsspiedienu, kas var veicināt sirds slimības. Protams, liela nozīme ir arī tam, ko ēdam. Nepieciešams ieturēt veselīgu, sabalansētu maltīti.

pexels.com

6. Stimulē smadzeņu darbību

Paēdot brokastis, jūs ne tikai sniedzat enerģiju ķermenim, bet arī "barību" smadzenēm. Brokastu notiesāšana tiešā veidā ietekmē smadzeņu darbību. Jūs spēsiet labāk koncetrēties darbam, nejutīsieties noguruši.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija