7 dzērieni, kuri vislabāk spēj remdēt slāpes karstajās dienās

Dzīvo gudri! 28.jūnijs 2022
 
unsplash.com
Turpmākajās dienās karstums arvien pieņemsies spēkā. Tāpēc ļoti svarīgi ir dzert daudz šķidruma, lai organisms nepiedzīvotu dehidrāciju. Apkopojām, kuri dzērieni vislabāk spēs veldzēt slāpes karstajā laikā!

unsplash.com

1. Ūdens ar augļiem

Protams, vislabākais dzēriens ar kuru remdēt slāpes ir ūdens. Tomēr, ja jums negaršo pliekans ūdens, tad to nepieciešams papildināt ar augļiem. Augļi piešķirs ūdenim patīkamu garšu. Kā arī, pievienojot ūdenim augļus, mēs ķermeni nodrošinam ar nepieciešamo vitamīnu un elektrolītu devu, tajā pašā laikā neuzņemot liekas kalorijas vai cukuru.

unsplash.com

2. Piens

Arī piens ir lielisks slāpju remdējošs dzēriens. Eksperti iesaka dzert pienu brīžos, kad izjūtam dehidrācijas simptomus. Piens ir bagāts ar kalciju un D vitamīnu, kas ir būtiski svarīgi kauliem un sirdij. Kā arī piens ir veselīgs olbaltumvielu avots, kas ne tikai palīdz remdēt slāpes, bet arī var rast sāta sajūtu brīžos, kad nav iespējams paēst.

unsplash.com

3. Augļu sulas

Svaigi spiestas augļu sulas satur ļoti daudz ūdens (aptuveni 85%). Tāpēc tās būs lielisks dzēriens, kuru dzert, lai remdētu slāpes. Augļu sulas satur arī daudz vitamīnu. Svarīgi karstajās vasaras dienās ir lietot svaigi spiestas vai 100% tīras augļu sulas.

unsplash.com

4. Kokosriekstu ūdens

Kokosriekstu ūdens satur aptuveni 95% ūdens. Tāpēc tas ir izcils dzēriens, kuru baudīt karstajās vasaras dienās. Kokosriekstu ūdens ir daudz veselīgāks par dažādiem veikalos nopērkamajiem sporta dzērieniem, kas sola līdzīgu efektu. Šis ūdens satur vairākas būtiskas minerālvielas, piemēram, fosforu, kāliju, kalciju, magniju un nātriju.

unsplash.com

5. Gurķu sula

Daudzi cilvēki vasaras karstajās dienās mēdz gatavot gurķu ūdeni. Tomēr eksperti iesaka tā vietā pagatavot gurķu sulu. Gurķus ar ūdeni nepieciešams sablenderēt. Kā zināms, tad gurķi satur aptuveni 90% ūdens. Lai arī eksperti karstajās vasaras dienās aicina veldzēties ar augļu sulām, tieši dārzeņu sulas var labāk remdēt slāpes un mitrināt organismu, jo tās satur mazāk cukura.

unsplash.com

6. Tēja

Neatkarīgi no tā, vai tēja ir karsta vai auksta, tā ir lielisks dzēriens ar kuru mitrināt organismu jeb veldzēt slāpes. Ikdienā ieteicams dzert tādu tēju, kura jums garšo, jo visas spēj lieliski remdēt slāpes. Tomēr eksperti iesaka izvairīties no tējām, kuras satur kofeīnu, jo kofeīns ir diurētiķis, kas var veicināt organisma dehidrāciju.

pexels.com

7. Čia sēklu ūdens

Čia sēklas ir ļotu labs antioksidantu avots. Karstajās vasaras dienās ieteicams dzert čia sēklu ūdeni, jo tas ne tikai spēs lieliski mitrināt organismu, bet sniegs nepieciešamo enerģijas devu. Čia sēklas satur ļoti daudz šķiedrvielu, kas var palīdzēt regulēt asinsspiedienu. Glāzē ūdens ieberiet vienu ēdamkaroti čia sēklu, pagaidiet līdz tās nedaudz uzbriest un izdzeriet šo dzērienu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.
































Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija