7 vasaras produkti, kas veicina svara zudumu

Dzīvo gudri! 8.jūlijs 2022
 
unsplash.com
Vasara ir tas laiks, kad pieejams ļoti plašs klāsts ar dažādiem augļiem, dārzeņiem, ogām. Šis ir īstais laiks, lai uzņemtu visus organismam nepieciešamos vitamīnus. Izrādās, ka atsevišķi produkti ir ne tikai labs vitamīnu avots, bet spēj veicināt arī svara zudumu. Uzziniet, kuri ir šie produkti, kas var palīdzēt zaudēt svaru vasaras sezonā!

unsplash.com

1. Ķirši

Ķirši ir bagāti ar resveratrolu. Resveratrols veicina organisma attīrīšanu. Tas ir viens no spēcīgākajiem dabā esošajiem antioksidantiem. Pateicoties ķiršos esošajam resveratrolam, iespējams, paātrināt vielmaiņu.

unsplash.com

2. Gurķi

Kraukšķīgie gurķi ir viens no vislabākajiem dārzeņiem, kuru ēst, ja vēlaties zaudēt svaru. Tas principā sastāv tikai no ūdens, tāpēc ir figūrai "draudzīgs". Gurķiem piemīt zems kaloriju daudzums, bet tajā pašā laikā tas ir bagāts ar antioksidantiem, kuri palīdz cīnīties pret dažādiem iekaisumiem.

unsplash.com

3. Arbūzs

Arbūzs ir viens no vispopulārākajiem vasaras augļiem. Šo augli var ēst lielos daudzumos, jo tas lielākoties (90%) sastāv no ūdens. Ēdot šo augli, iespējams, uzņemt daudz šķidruma, kas ir vitāli svarīgi svelmainajā vasarā.

unsplash.com

4. Salsa

Salsa ir mērce, kuru lielākoties izmanto dažādu meksikāņu ēdienu pagatavošanā. Šajā mērcē esošās sastāvdaļas ir ļoti veselīgas un tām piemīt viena izcila īpašība - tās veicina svara zudumu. Salsa sastāv no sīpoliem, halapenjo pipariem, citrusaugļiem, tomātiem. Sīpoli satur daudz antioksidantu, halapenjo pipari veicina labāku vielmaiņas darbību, savukārt citrusaugļi veicina svara zudumu. Pati galvenā mērces sastāvdaļa ir tomāti. Tomātos esošais likopēns palīdz samazināt insulta risku.

unsplash.com

5. Kukurūza

Kukurūza ir izcils produktus, kuru iekļaut savā vasaras ēdienkartē. Tas lieliski sader kopā ar dažādiem produktiem. Kukurūza ir ļoti veselīga, jo viena vidēji liela vālīte satur aptuveni divus gramus šķiedrvielu un tikai 60 kaloriju. Kukurūza ir arī ļoti labs fitoķīmisko vielu luteīna un zeaksantīna avots.

unsplash.com

6. Gaspačo

Latvijā karstajā laikā ļoti iecienīta ir aukstā zupa. Tikmēr Spānijā un Portugālē cilvēki tveicīgajās vasaras dienās steidz nobaudīt gaspačo. Gaspačo lielākoties sastāv no tomātiem, gurķiem, ķiplokiem, sīpoliem, olīveļļas. Jau iepriekš aprakstījām tomātu, gurķu, sīpolu vērtīgās īpašības. Arī ķiploki ir lielisks produkts, kuru lietot uzturā, lai paātrinātu vielmaiņas darbību. Savukārt olīveļļa atstāj pozitīvu ietekmi uz sirds veselību. Saliekot kopā visus šos produktus, jūs iegūstat ne tikai ļoti gardu, bet arī veselīgu zupu.

unsplash.com

7. Persiki

Persiki ir ļoti labs C vitamīna un beta karotīna avots. Abi šie elementi spēj stiprināt un uzlabot imūnsistēmas darbību, kā arī veicina svara zudumu.
Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Kā, un šoreiz neviena vārda par tiem, kuri šos produktus nevar ēst? Piemēram diabetiķi?

2.jūlijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija