4 neparasti, bet efektīvi veidi, kā cīnīties ar odu kodumiem

Dzīvo gudri! 1.jūlijs 2022
 
pexels.com
Vasara nav iedomājam bez odiem un knišļiem. Reizēm tie var pamatīgi sabojāt atpūtu pie dabas. Ja jūs esat piedzīvojis "odu uzbrukumu" un jūsu āda ir apsārtusi, pietūkusi vai izjūtat niezošas sajūtas, pamēģiniet tās remdēt ar šiem četriem produktiem.

pexels.com

1. Ledus

Dermatologs Gerijs Goldenbergs atklāj, ka pavisam efektīvs veids, kā cīnīties ar niezošiem odu kodumiem, ir ledus. Novietojot ledu vietā, kur jums ir iekodis ods. Ledus palīdzēs samazināt iekaisuma veidošanās risku un pietūkumu. "Ledus var palīdzēt novērst tūlītējo niezi," min ārsts.

pexels.com

2. Cepamā soda

Izrādās, ka arī cepamā soda var lieti noderēt brīžos, kad jums ir iekodis ods. Cepamā soda var palīdzēt mazināt iekaisuma veidošanos. Sajauciet cepamo sodu kopā ar pāris pilieniem ūdens, lai izveidotos pastai līdzīga konsistence. Pastu uzklājiet tieši koduma vietā.

pexels.com

3. Auzu pārslas

Dermataloģe Ife J. Rodnija atklāj, ka auzu pārslām piemīt nomierinošas īpašības. Tās spēj mazināt pietūkumu. Ja pēc odu koduma jums mēdz rasties pietūkums, ārste iesaka sablenderēt auzu pārslas, tās sajaukt ar nelielu daudzumu ūdens un uzklāt uz ādas.

pexels.com

4. Zobu pasta

Zobu pastas, kuru sastāvā ir mentols, lieliski palīdzēs mazināt apsārtumu un kairinājumu. Atliek vien uz ādas uzklāt zobu pastu vietās, kur ir iekodis ods, paturēt to tur kādu laiku un apsārtums pazudīs.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija