4 efektīvi veidi, kā izvairīties no tulznām

Dzīvo gudri! 12.augusts 2022
 
pexels.com
Lai arī tulznas uz pēdām var veidoties dažādu iemeslu dēļ, taču visizplatītākais iemesls ir berze. Pēdu speciāliste Gerogeana Boteka dalās ar pieciem noderīgiem padomiem, kā izvairīties no tulznām!

pexels.com

1. Pēdām jābūt sausām

Ja jums ātri svīst kājas, tas var būt iemesls tam, kāpēc jums rodas tulznas. Mitra pēda apavos var veicināt berzi, kā rezultātā radīsies tulznas. Ieteicams izvēlēties atbilstošus apavus laika apstākļiem, lai tajos nebūtu karsts, kā arī lietot dažādus pēdu kopšanas līdzekļus, kas samazina svīšanu.

pexels.com

2. Valkājiet zeķes

Slēgta tipa apavus vienmēr valkājiet ar zeķēm. Šādos apavos kājas ātrāk sasvīst, tāpēc, ja slēgtajos apavos liksiet pliku pēdu, visticamākais, iegūsiet tulznas.

pexels.com

3. Izmantojiet talka pūderi

Pirms fizisku aktivitāšu veikšanas uz pēdām uzklājiet talka pūderi. Tas palīdzēs novērst tulzu veidošanos, jo pēdas nebūs mitras.

pexels.com

4. Ievalkājiet apavus pirms to ilgstošas lietošanas

Jaunus apavus nevajadzētu pirmo reiz vilkt brīdī, kad zināt, ka tajos nāksies pavadīt ļoti ilgu laiku. Jauni apavi mēdz būt cieši un nekomfortabli, tāpēc vienmēr tos ievalkājiet pirms to ilgstošas lietošanas, lai izvairītos no tulznām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija