4 vienkārši triki, kā sadziedēt tulznas

Dzīvo gudri! 18.augusts 2022
 
pexels.com
Dermatologi nosauc četrus efektīvus veidus, kā ātri sadziedēt tulznas.

Kā min dermatologi, tad liekā daļa tulznu sadzīst pašas par sevi un nav nepieciešams paātrināt šo procesu. Tulznas dzīst aptuveni vienu līdz divas nedēļas. Tomēr, lai palīdzētu tulznām ātrāk sadzīt, dermatologi iesaka:

pexels.com

1. Izmantojiet plāksteri

Lai traumētā vieta netiktu vēl vairāk satraumēta vai neradītu diskomfortu, uzlīmējiet tulznai virsū plāksteri. Tādējādi pasargāsiet sāpošo vietu no baktērijām un mikrobiem.

unsplash.com

2. Izmantojiet gēla zolītes

Veikalos pieejamas dažāda veida gēla zolītes, kuras ir speciāli paredzētas apaviem brīžos, kad tajos izjūtat diskomfortu. Ja jums ir izveidojusies tulzna, piemēram, uz papēža, apavos ievietojiet gēla zolīti, tādējādi pasargāsiet tulznu no papildus spiediena un neizjutīsies sāpes.

unsplash.com

3. Nepārduriet tulznas!

Dermatologi aicina atcerēties šo punktu īpaši rūpīgi. Tulznas nedrīks pārdurt, jo tā savainotajā vietā var nokļūt mikrobi, kas paildzinās dzīšanas procesu.

unsplash.com

4. Izmantojiet vazelīnu

Brīdī, kad jūsu tulzna pati par sevi ir "pārsprāgusi", nomazgājiet traumēto zonu ar ziepēm un ūdeni. Pēc tam uzklājiet vazelīnu. Vazelīns palīdzēs pasargāt un dziedēt traumēto vietu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija