6 idejas, kā atkārtoti izmantot dažādas mājsaimniecības lietas

Dzīvo gudri! 16.augusts 2022
 
pexels.com
Nemet laukā! Ne vienmēr viss vecais un neglītais ir nevajadzīgs. Vai jūs zināt, kur izmantot olu čaumalas vai vecas kāpnes? Mums ir idejas!

pexels.com

1. Olu čaumalas

Olu čaumalas nevajadzētu mest laukā. Tām var rast dažādus pielietojumus. Piemēram, tās sadrupinātā veidā var pievienot klāt putnu barībai, izmantot kā minerālmēslus telpaugiem. Kā arī olu čaumalas lieliski palīdz iztīrīt aizsērējušas caurules. Saberziet čaumalas mazās daļiņās un ieberiet tās izlietnē.

pexels.com

2. Zeķes

Ja jums mājās ir pazudusi viena zeķe, otro nemetiet laukā! Nevajadzīgājām zeķēm var atrast daudz un dažādus pielietojumus. Zeķi var izmantot, kā "termoforu". Ieberiet zeķē, piemēram, rīsus, aizsieniet zeķes galu cietu un ievietojiet to mikroviļņu krāsnī. Rīsi sakarsīs un pildīs tādu pašu funkciju, kā "termofors". Zeķes var pārveidot arī par rotaļlietu, tīrīšanas lupatiņām.

pexels.com

3. Tualetes papīra "serde"

Vai arī jums mājās atvilknē mētājas sapiņķerējušies vadi un kabeļi? Tad šo problēmu lieliski var atrisināt ar tualetes papīra "serdi". Aptiniet vadus apkārt kartona "serdei", tā tie nesapiņķerēsies.

pexels.com

4. Grāmatas

Vairākkārt izlasītas, saplēstas, nevajadzīgas grāmatas var izmantot, kā interjera priekšmetus! Izveidojiet galdiņu, plauktiņus no vecām grāmatām. Šādi interjera priekšmeti izskatīsies ļoti stilīgi!

pexels.com

5. Riepas

Nemetiet ārā vecās mašīnas riepas, bet gan kārtīgi notīriet un izveidojiet pufu. Jums būs nepieciešams vien audums/striķis un līme.

pexels.com

6. Kāpnes

Ja jums mājās ir vecas, nevajadzīgas kāpnes, nemetiet tās laukā, bet gan izveidojiet no tām plauktu. Nokrāsojiet kāpnes sev vēlamā krāsā un uz pakāpieniem novietojiet dažādus nieciņus, grāmatas vai citus interjera priekšmetus.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija