8 efektīvi triki, kā ietaupīt naudu

Dzīvo gudri! 17.augusts 2022
 
pexels.com
Laikā, kad viss arvien kļūst dārgāks, ir jāsāk domāt, kā ietaupīt naudu. Šie astoņi triki palīdzēs jums tērēt mazāk!

pexels.com

1. Nelietojiet kafiju pirms došanās uz veikalu

Izrādas, ka kofeīnu saturoši dzērieni var ietekmēt to, cik daudz naudas iztērējam. Zinātnieki veica pētījumu, kurā atklājās, ka tie cilvēki, kuri īsi pirms došanās uz veikalu dzēra kafiju, iztērēja par 50% vairāk naudu nekā tie, kuri lietoja bezkofeīna saturošus dzērienus. Zinātnieki skaidro, ka kofeīns veicina dopamīna izstrādi. Mēs vieglāk pakļaujamies impulsa pirkumiem.

pexels.com

2. Neejiet uz veikalu tukšā dūšā

Iemesls, kāpēc uz veikalu nedoties tukšā dūšā, ir pavisam vienkāršs. Ja dosieties uz veikalu neapēdis, jums viss izskatīsies kārdinoši jeb vēlēsieties iegādāties visu. Līdz ar to pastāv iespēja, ka iztērēsiet vairāk naudu!

pexels.com

3. Norēķinies ar skaidru naudu

Psiholoģiski mums ir daudz vienkāršāk un vieglāk izmantot kredītkarti, nekā šķirties no skaidras naudas. Redzot, kā makā pazūd banknotes, ik reiz, kad iegādājaties preces, jūs sākat apzināties, cik daudz naudu tērējat.

pexels.com

4. Tērē naudu konkrētās nedēļas dienās

Lai mazāk tērētu naudu, izvēlieties vienu konkrētu nedēļas dienu, kad doties iepirkties. Šādi iztērēsiet gan mazāk naudu, gan neiegādāsieties nevajadzīgas preces. Šī metode labāk palīdzēs kontrolēt tēriņus.

pexels.com

5. Pierakstiet tēriņus

Izveidojiet ikmēneša pārskatu. Mēneša beigās saskaitiet kopā, cik daudz naudas esat iztērējis dažādām lietām, piemēram, pārtikai, apģērbam, izklaidēm u.c. Tā jums būs vieglāk pārredzēt savus izdevumus, lai nākamajā mēnesī tos samazinātu.

pexels.com

6. Dodieties uz veikalu tikai tad, kad mājās vairs nav nekā ēdama

Ieviesiet pavisam vienkāršu noteikumu - doties iepirkties vien tad, kad ledusskapis ir tukšs. Tādējādi ne tikai ietaupīsiet naudu, jo iemācīsieties nepirkt vairāk nekā jums vajadzīgs, gan izvairīsieties no pārtikas izšķērdēšanas. Plānojiet savas maltītes!

pexels.com

7. Mazgājiet drēbes aukstā ūdenī

Mazgājot drēbes aukstā ūdenī, samazinās patērētās elektrības daudzums, jo ūdenis netiek uzsildīts. Šādi iespējams samazināt elektrības rēķinus!

pexels.com

8. Izmantojiet lietderīgi vannas ūdeni

Ja jums mājās ir vanna, tad pēc relaksācijas tajā, izmantojiet ūdeni lietderīgi. Pārlejiet to spainī un izmantojiet tualetē. Ik reiz pēc tualetes apmeklēšanas nespiediet poda pogu, bet gan izmantojiet vannas ūdeni.




Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Kaut kāds stulbums. Ko lai ietaupa no 31 eiro ja par komunālajiem maksājumiem bez apkures aiziet 180 eiro par zālēm līd 180

24.augusts 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija