7 pārtikas produkti, kurus var ne tikai ēst, bet arī izmantot skaistumkopšanā

Dzīvo gudri! 9.septembris 2022
 
pexels.com
Vai zinājāt, ka, izmantojot atsevišķus pārtikas produktus, ir iespējams uzlabot matu stāvokli, kliedēt nepatīkamo aromātu apavos un pat mazināt moskītu kodumu nevēlamās sekas? Izlasiet un uzziniet, kādas pārsteidzošas īpašības piemīt vairākiem pārtikas produktiem!

unsplash.com

1. Sīpoli

Sīpoli jums var lieti noderēt ne tikai gatavojot ēst, bet arī, lai iegūtu mīkstas pēdiņas. Ja jums ir raupja pēdu āda, tad pirms gulētiešanas zeķē ievietojiet pāris sīpolu šķēlītes. Uzvelciet zeķes kājās un dodaties gulēt. Sīpoli palīdzēs novērst gan baktēriju vairošanos, gan cietu ādas izaugumu veidošanos jeb vienkārši mīkstinās pēdas.

pexels.com

2. Kurkuma

Kurkuma garšviela satur kurkumīnu, sastāvdaļu, kurai piemīt izcilas pretiekaisumu un antioksidantu īpašības. Ja jūs ciešat no pūtītēm vai to izraisītām rētām, pagatavojiet kurkuma sejas masku. Sajauciet kopā kurkumu ar grieķu jogurtu, medu, uzklājiet masku uz sejas!

unsplash.com

3. Olas

Olas ir ļoti veselīgas. Tās ir labs A un D vitamīna, kalcija avots. Olas ir ne tikai labas veselībai, bet arī matiem. Ja jums ir sausi, bojāti mati, tad olu dzeltenums var palīdzēt atgūt to "dzīvīgumu". Olās esošie lecitīni palīdzēs matiem nekļūt sausiem. Izmantojiet olu dzeltenumu kā matu masku!

unsplash.com

4. Kajēnas pipari

Pateicoties kajēnas piparos esošajam kapsaicīnam, tam piemīt labas pretsāpju īpašības. Ja izjūtat, piemēram, sāpes plecos, tad jums nepieciešams pagatavot kajēnas piparu ziedi. Tā lieliski noņems sāpes. Bieži vien kajēnas pipari ir daudzu pretsāpju gēlu sastāvā. Lai mājās pagatavotu pretsāpju ziedi, nepieciešami kajēnas pipari un kokosriekstu eļļa.

unsplash.com

5. Ķiploki

Ķiploki spēj uzlabot ne tikai ēdienu garšas, bet arī spēj ārstēt kāju sēnīti. Pateicoties tā dabiskajām pretsēnīšu īpašībām, iespējams, var atbrīvoties no sēnītes. Eksperti iesaka sēnītes skarto vietu paberzēt ar ķiploku vai arī ķiploku pievienot klāt kāju vanniņai.

unsplash.com

6. Kanēlis

Kanēlis īpaši noderīgs būs vasaras sezonā. Ja jūs ir sakoduši, piemēram odi, tad kanēlis palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamajām koduma "pēdām" uz ādas. Šai garšvielai piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības, kas palīdzēs ārstēt moskītu kodumus. Nepieciešams vien sajaukt kanēli kopā ar ūdeni un uzklāt uz koduma vietas.

pexels.com

7. Sāls

Teju neviens ēdiens nav iedomājams bez sāls. Izrādās, ka sāls var palīdzēt ne tikai uzlabot ēdiena garšas, bet arī novērst smakas. Ja jums mājās ir apavi, kuriem piemīt nepatīkams aromāts, lieciet lietā sāli. Vakarā apavu iekšpusē iekaisiet sāli, no rīta smaka būs pazudusi. Sāls būs absorbējis nevēlamo smaku!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija