7 mājsaimniecības lietas, kurām, iespējams, nenojauti, ka ir derīguma termiņš

Dzīvo gudri! 15.septembris 2022
 
pexels.com
Derīguma termiņš ir ļoti būtiska lieta, kam sekot līdzi, lai neapēstu vecu pārtiku un nesaindētos. Izrādās, ka ne tikai pārtikai ir derīguma termiņš, bet arī dažādām mājsaimniecības lietām!

unsplash.com

1. Pagarinātāji

Šis var šķist pavisam dīvaini, bet eksperti norāda, ka pagarinātājiem ir savs derīguma termiņš, pat ja tas nav norādīts uz iepakojuma. Pagarinātājus ieteicams mainīt ik pēc diviem gadiem, jo to efektivitāte regulāri lietojot samazinās. Tādējādi arī samazinot ugunsgrēku risku.

pexels.com

2. Mājas čības

Mājas čība ieteicams mainīt ik pēc sešiem mēnešiem. Čībām ir tik īss "derīguma termiņš", jo tās patiesībā ir ļoti antisanitāras. Ne vienmēr mēs čībās ievietojam tīras pēdas, tāpēc labāk tās ir mainīt ik pēc pusgada.

pexels.com

3. Spilvens

Bez spilvena mēs nespējam iedomāties savu nakts mieru. Tas tiek katru dienu lietots, tāpēc tas visai ātri var kļūt netīrs un nehigēnisks. Pat ja regulāri mainām spilvendrānus, pats spilvens tāpat saglabāja netīrs, jo nakts laikā tas uzsūc ķermeņa eļļas, netīrumus, atmirušās ādas šūnas. Spilvenos var iemājot arī putekļu ērcītes. Tie var kļūt par labu vietu, kur dzīvot baktērijām. Eksperti iesaka: ik pēc sešiem mēnešiem spilvenus vajadzētu izmazgāt, savukāt ik pēc diviem gadiem tos nomainīt.

pexels.com

4. Koka karotes un lāpstiņas

Uz koka karotēm un lāpstiņām, laikam ejot, var rasties mikroplaisiņas. Pat rūpīga šo instrumentu mazgāšana var nenest vēlamo rezultātu, to mazajās plaisiņās var iemājot baktērijas. Labs veids, kā pābraudīt vai vajadzētu nomainīt koka instrumentus, ir iemērkt tos verdošā ūdenī. Ja ūdens neizskatās labi, vai tam piemīt nepatīkams aromāts, koka instrumenti obligāti ir jānomaina. Ieteicams koka instrumentus mainīt reizi gadā.

pexels.com

5. Dvieļi

Ja jūs visai regulāri mazgājat dvieļus un atbilstoši tos žāvējat, tad, visticamākais, tiek kalpos ilgāku mūžu. Protams, viss ir arī atkarīgs no dvieļu kvalitātes. Tomēr būtiski ir atcerēties to, ka ar dvieļiem mēs slaukām ķermeni, tāpēc tie ātri vien var kļūt netīri. Pat regulāri tos mazgājot, eksperti iesaka dvieļus nomainīt ik pēc trim gadiem.

pexels.com

6. Matu ķemmes

Ķemmes ātri vien var kļūt netīras, jo tas "uzsūc" atmirušās ādas šūnas, matu kopšanas līdzekļus. Lai paildzinātu matu suku mūžu, ieteicams pēc katras lietošanas reizes to iztīrīt un reizi nedēļā izmazgāt. Bet, lai mati un galvas āda nepiedzīvotu nevēlamas problēmas, ieteicams matu ķemmes nomainīt ik pēc pusgada.

pexels.com

7. Dušas sūkļi

Silta un mitra vannas istaba ir ideāla vieta, kur vairoties baktērijām, it īpaši uz dušas sūkļiem. Tāpēc eksperti iesaka regulāri, ik pēc diviem mēnešiem, nomainīt dušas sūkli. Lai tajos ātri vien nesavairotos miljoniem baktēriju, pēc katras mazgāšanās reizes ieteicams tos kārtīgi izgriezt un kaut kur pakarināt, lai tie labāk izžūtu.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Rakstam trūkst pievienotās vērtības, kā jau lielākajai daļai rakstu. Prasti pārtulkot no angļu valodas vai citas valodas jau esošu domu nav liela māka. Kur ir kaut viens vārds par to, ko iesākt ar visām šīm lietām? Iesakat tik visu mainīt un mest sadzīves atkritumos vai ir citas iespējas? Varbūt pastāv kādas alternatīvas, ko pēcāk var nodot pārstrādei? Ir tik daudz jautājumu, kam it īpaši būtu jābūt Jums rakstu autoriem! Pastāv liela iespēja, ka manu komentāru pat nepamanīs, svarīgi ir "dzemdēt" kvantumā šādu rakstu, lai lasītājiem, kas pārsvarā pārtiek no rakstu virsrakstiem nebūtu grūtības pievārēt šo noderīgo informāciju.

15.septembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija