9 viltīgi triki, ko, iespējams, pārtikas veikali nevēlas, lai tu zinātu

Dzīvo gudri! 16.septembris 2022
 
pexels.com
Pirms dodieties uz veikalu iegādāties pārtiku, izlasiet šos deviņu padomus!

unsplash.com

1. Svaigākie produkti atrodas plauktu aizmugurē

Visi pārtikas veikali izmanto vienu un to pašu triku - produkti ar ilgāku derīguma termiņu tiek novietoti pašās plaukta beigās. Tas tiek darīts, lai pircēji vispirms nopirktu produktus, kuriem termiņš beigsies visagrāk. Ja vēlaties iegādāties, piemēram, piena produktus, tad pastiepiet roku līdz plaukta beigām un tur atradīsiet svaigākos produktus.

unsplash.com

2. Vissvaigākos produktus atradīsiet īsi pēc veikala atvēršanās

Lai tiktu pie svaigiem augļiem un dārzeņiem, vislabākais laiks, kad iepirkties, ir agri no rīta, vai pat īsi pirms veikala slēgšanas. Visbiežāk veikali jauno produkciju saņem no rīta vai pašā vakarā. Tāpēc plauktos var atrast svaigus produktus.

pexels.com

3. Izmantojiet iepirkumu ratiņus nevis grozu

Visbiežāk cilvēki izvēlas groziņus, jo tādējādi cenšas izvairīties no pārlieku lieliem tēriņiem jeb grozā var salikt mazāk preču, nekā ratiņos. Tomēr pētījumi liecina, ka tie cilvēki, kuri izvēlas iepirkuma groziņus, visbiežāk iegādājas daudz vairāk neveselīgu našķu. Tas ir pateicoties tam, ka groziņa saturu ir grūtāk pārredzēt. Kā arī iepirkšanās process, nesot groziņu rokās, ir daudz ātrāks, tāpēc bieži vien mēs iegādajamies produktus, kas atrodas pa rokai jeb neveselīgu pārtiku.

unsplash.com

4. Nesezonas augļus/dārzeņus labāk pirkt saldētus

Pastāv uzskats, ka svaigi produkti vienmēr būs veselīgāki nekā saldēti. Tomēr ne vienmēr tā ir. Eksperti iesaka sezonālos augļus/dārzeņus iegādāties svaigus. Savukārt pārējos pirkt saldētus. Jo tie ir mērojuši tālu ceļu līdz nonākuši veikalu plauktos, tādējādi šādi augļi/dārzeņi var būt apstrādāti ar dažādām ķīmiskām vielām, lai saglabātu svaigumu.

unsplash.com

5. Netici visam, kas rakstīts uz iepakojuma

Produktu sastāvā ir jānorāda visas izejvielas, kas tikušas izmantotas tā pagatavošanā. Sastāvā izmanotās izejvielas tiek norādītas dilstošā secībā, sākot ar to, kura sastāvdaļas izmantota visvairāk. Bieži vien uz dažādu produktu iepakojumiem tiek izcelts, ka tie ir bez pievienotā cukura vai ar samazinātu tauku saturu. Neiekrītiet uz šiem apgalvojumiem! Labāk izlasiet sastāvu, lai noskaidrotu, ko satur konkrētais produkts.

unsplash.com

6. Triks, kā izvairīties no neveselīgas pārtikas iegādes

Ja jums ir grūti paiet garām dažādiem našķiem un saldumiem, ir pavisam vienkāršs triks, kā sevi atturēt no to iegādes. Visbiežāk veselīgākā pārtika tiek izvietota pa veikala perimetru. Izvairieties doties ejās, kas ved uz veikala centru, tur visbiežāk "slēpsies" dažādi našķi. Tādi produkti, kā gaļa, zivis, maize, piena produkti, dārzeņi, augļi, visbiežāk tik tiešām tiek izvietoti pa perimetru.

unsplash.com

7. Izmantojiet skaidru naudu

ASV veikts pētījums, kurā noskaidrots, ka tie cilvēki, kuri iepērkoties izmanto skaidru naudu, nevis kredītkartes, iztēre mazāk naudu. Tāpēc dodoties pirkt pārtiku, izmantojiet skaidru naudu.

unsplash.com

8. "Ne viss, kas spīd, ir zelts"

Bieži vien veikalos mūsu uzmanību pievērš skaisti izkārtoti, spīdīgi, perfektas formas augļi un dārzeņi. Tomēr eksperti norāda, ka ne vienmēr tie būs paši svaigākie un labākie. Šādi veikali cenšas pievērst mūsu uzmanību un aicina iegādāties konkrētus produktus. Eksperti iesaka labāk paļauties uz smaržu, tausti nevis tikai uz izskatu!

unsplash.com

9. Neņemiet pirmo produktu, kas atrodas pa rokai

Plauktos preces tiek izkārtotas ar mērķi. Acu augstumā visbiežāk atradīsies populārāku zīmolu, iespējams, pat dārgākas preces nekā plauktu zemāk. Eksperti norāda, ka ne vienmēr dārgākais ir tas labākais. Pievērsiet uzmanību visam sortimentam, lai neiekristu uz mārketinga trikiem. Šādi, iespējams, ieekonomēt!




Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Vissvaigakie produkti pēc veikala atvēršanas??????????? Nezināju, ka Maximu un citus veikalus atver pēc apmēram 13iem dienā, jo agrāk tur ir atrodami tikai vakardienas un vēl iepriekšējo dienu produkti. Reiz kad vaicāju Rimi Dzelzavas ielā par kādu produktu, ko nevarēju atrast, man teica- atnaciet rīt pēc 15iem, tad mums atved preci un droši vien, ka arī tas būs atvests. Ņju, vrb kādam arī diena sākas 15.00

16.septembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija