9 triki, kā risināt dažādas ikdienišķas likstas ar nestandarta produktiem

Dzīvo gudri! 19.septembris 2022
 
pexels.com
Sālsūdens pret sliktu elpu, mutes skalojamais līdzeklis pret blaugznām un vēl daudz kas cits. Dažādi mājās plaši pieejami produkti var palīdzēt atrisināt dažnedažādas problēmas. Izlasiet un iegaumējiet!

unsplash.com

1. Izmantojiet dakšiņu, lai salabotu saplīsušu rāvējslēdzēju

Ja jums ir apģērbs, kuram ir rāvējslēdzējs, bet tā galviņa jeb kuģītis ir iznācis laukā, nav pamata satraukumam. Šo problēmu var pavisam ātri atrisināt, izmantojot dakšiņu. Rāvējslēdzēja kuģīša ļipiņā ievietojiet dakšas zariņu, pēc tam to viegli būs atpakaļ ievietot apģērbā. Skatieties šo video, lai redzētu kā tas darāms.

unsplash.com

2. PVA līme skabargu izņemšanai

Ja jums pirksā ir iedūrusies skabarga, to pavisam viegli var izņemt ar PVA līmes palīdzību. Uz "brūces" uzklājiet līmi, pagaidiet līdz tā nožūt un noplēsiet to nost. Pie līmes vajadzētu pielipt klāt skabargai.

unsplash.com

3. Sālsūdens pret sliktu elpu

Sālsūdens ir labs un lēts līdzeklis baktēriju iznīcināšanai. Ja esat konstatējis, ka jums ir slikta elpa un nav iespējams iztīrīt zobus, izmantojiet sālsūdeni. Ūdens glāzē izšķīdiniet pustējkaroti sāls. Ar šķidrumu izskalojiet muti. Sliktā elpa pazudīs.

unsplash.com

4. Citronu sula pret sliktu aromātu padusēs

Ja esat devies ciemos pie kāda uz mājām un pēkšņi jūtat, ka jūsu paduses nelabi ož, mums ir izcils risinājums, kā atrisināt šo problēmu. Ne vienmēr mums somiņā ir līdzi smaržas vai dezodorants, taču ja jums tuvumā ir pieejams citrons vai etiķis, problēmu var visai ātri novērst. Samitriniet salveti citrona sulā vai etiķi, noslaukiet paduses. Nepatīkamais aromāts izzudīs.

unsplash.com

5. Skūšanās traumas dziedējiet ar lūpu balzāmu

Skūšanās traumas var būt diezgan sāpīgas. Lai atvieglotu diskomfortu uz traumētās ādas uzklājiet lūpu balzāmu. Atstājiet uz ādas lūpu balzāmu 30 minūtes, pēc tam uzmanīgi noslauciet traumēto vietu. Lūpu balzāms palīdzēs ātrāk sadziedēt brūces.

unsplash.com

6. Mutes skalojamais līdzeklis pret blaugznām

Jums ir blaugznas, bet mājās beidzies speciālais šampūns? Novērsiet šo problēmu, izmantojot mutes skalojamo līdzekli. Sākotnēji matus izmazgājiet ar jebkuru mājās pieejamo šampūnu. Pēc tam ņemiet mutes skalojamo līdzekli. Atšķaidiet to ar ūdeni (attiecībā 1:1). Ieklājiet šķidrumu matos un galvas ādā. Pēc tam to izskalojiet. Šādu metodi nevajadzētu izmantot regulāri, jo mutes skalojamais līdzeklis var sausināt matus.

unsplash.com

7. Cīņai ar rūsu izmantojiet kartupeli

Kartupeļi satur skābeņskābi, kas ir labs rūsas noņemšanas līdzeklis. Lai noņemtu rūsu no, piemēram, instrumentiem, izmantojiet kartupeļus un cepamo sodu. Sagrieziet kartupeļus šķēlēs, iemērciet šķēli cepamajā sodā. Ņemiet rūsas skartos instrumentus un gar tiem paberzējiet kartupeli.

unsplash.com

8. Iegūstiet tīru paklāju ar etiķi

Lai iztīrītu mājdzīvnieka atstāto "šmuci" uz paklāja, izmantojiet etiķi. Spreja pudelē atšķaidiet etiķi ar ūdeni. Uzsmidziniet etiķi uz netīrās vietas, paberzējiet to ar švamīti. Ja šī metode nenostrādā, etiķim klāt varat pievienot nedaudz cepamās sodas.

unsplash.com

9. Krītiņu traipus uz sienām tīriet ar majonēzi

Ja mājās ir mazi bērni, tad vecākus pārsteigumi pārsteidz ik uz soļa. Ja bērns ar krītiņiem uz sienas ir uzzīmējis mākslas darbu, tad mums ir pavisam vienkāršs risinājums, kā saglābt sienas, lai tās nevajadzētu pārkrāsot. Krītiņu traipus viegli var iztīrīt ar majonēzi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija