3 tējas, kuras neiesaka dzert īsi pirms gulētiešanas

Dzīvo gudri! 24.septembris 2022
 
pexels.com
Tējas ir ļoti gardas un veselīgas. Tās var uzlabot ne tikai veselību, bet arī sniegt enerģiju! Uzziniet, kuras tējas nav ieteicams dzert īsi pirms gulētiešanas, lai nepiedzīvotu miega problēmas!

unsplash.com

1. Melnā tēja

Melnā tēja, salīdzinot ar citām tējām, satur ļoti augstu kofeīna daudzumu. Tāpēc šo tēju nav ieteicams dzert vismaz divas stundas pirms gulētiešanas. Līdzīgi kā kafija, šī tēja var veicināt bezmiegu, enerģijas pieplūdumu. Šo tēju, kā arī matčas (matcha) tēju, ieteicams dzert dienas pirmajā daļā. Tās sniegs enerģiju un mundrumu.

pexels.com

2. Baltā tēja

Baltā tēja ir ļoti veselīga. To dzerot pastāv iespēja samazināt sirds slimību risku, tā ir arī antioksidantiem bagāta, kā rezultātā var veicināt svara zudumu. Šo tēju mēdz dēvēt arī par "jaunības elkesīru" jeb dzerot balto tēju, iespējams, var aizkavēt ādas novecošanos. Par spīti tās neskaitāmajām labajām īpašībām, šo tēju nav ieteicams dzert vakaros. Iemesls ir tajā esošais kofeīna daudzums. Šī tēja satur mazāk kofeīna nekā melnā tēja, bet tajā ir pietiekami liels kofeīna daudzums, kas var negatīvi ietekmēt miega kvalitāti.

pexels.com

3. Zaļā tēja

Ekspertu domas dalās par to vai pirms gulētiešanas ir, vai nav ieteicams dzert zaļo tēju. Daļa ekspertu uzskata, ka zaļajā tējā esošais kofeīna daudzums ir tik niecīgs, ka tas nevarētu ietekmēt miega kvalitāti, bet gluži pretēji - veicināt miegu. Zaļā tēja satur aminoskābi, kur sauc par L-teanīnu. Šī aminoskābe palīdz mazināt trauksmi. Dienas laikā šajā tējā esošais kofeīns un L-teanīns var uzlabot vispārējo pašsajūtu, veicināt produktivitāti, mazināt nogurumu.

Par spīti atšķirīgajiem viedokļiem, eksperti iesaka zaļot tēju nedzert vismaz divas stundas pirms gulētiešanas.



LifeHacks.lv apkopojis arī trīs tējas, kuras ir ieteicams dzert īsi pirms gulētiešanas. Vairāk lasiet šeit.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija