5 iemesli, kāpēc pārāk ilga gulēšana nav laba veselībai

Dzīvo gudri! 29.septembris 2022
 
unsplash.com
Mēs zinām, ka miegs ir ļoti svarīgs. Ja miegā pavadām par maz stundu, tad tas var atstāt negatīvu iespaidu uz mūsu veselību. Izrādās, ka arī pārlieku ilga gulēšana, var nebūt veselīga!

unsplash.com

1. Nepārvarams nogurums visas dienas garumā

Tas var šķist savādi, ka pārlieku ilga gulēšana var veicināt nogurumu. Izrādās, ja guļam vairāk nekā nepieciešams, tas līdzīgi kā bezmiegs, ietekmē mūsu enerģijas līmeni. Mēs dienas laikā varam izjust bezspēku un nogurumu. Tas notiek pateicoties tam, ka tiek izjaukts jūsu bioloģiskā pulksteņa ritms. Pārlieku ilga gulēšana ietekmēs arī jūsu koncentrēšanās spējas.

unsplash.com

2. Neciešamas galvassāpes

Pārāk ilgstošs miegs var veicināt nepatīkamas galvassāpes. Tam par iemeslu var būt dehidrācija. Nakts laikā organisms dehidrējas, jo neuzņem ūdeni, tāpēc svarīgi ir īsi pēc pamošanās padzerties, lai nesāpētu galva.

unsplash.com

3. Saasinās hroniskās slimības

Pārlieku ilga gulēšana var saasināt dažādas hroniskas slimības. Piemēram, ilgstoša gulēšana var pastiprināt muguras sāpes, jo ilgstoši pavadāt laiku gultā, kura, iespējams, nav ērta. Pārlieku ilga gulēšana var saasināt arī hronisko depresiju, jūs varat justies nomākts.

unsplash.com

4. Slikts garastāvoklis

Tā vietā, lai pēc labi gulētas nakts jūs justos laimīgs un enerģijas pilns, jūs, visticamākais, pamodīsieties kašķīgs un viegli aizkaitināms. Ilga gulēšana var veicināt dusmas, jo apzināties, ka esat "nogulējis visu dienu". Dusmas uz sevi ātri pāraugs vieglā aizkaitināmībā. Jūsu garastāvoklis jau no paša rīta būs sabojāts.

pexels.com

5. Priekšlaicīga novecošanās

Šis punkts var šķist "visnepatīkamākais". Pārāk ilga gulēšana var veicināt priekšlaicīgu novecošanos. Ja regulāri gulēsiet pārāk ilgi, tad šāds dienas ritms var negatīvi ietekmēt jūs vielmaiņu un smadzeņu darbību. Jo vecāki kļūstam, jo lēnāka vielmaiņa paliek, tāpēc pārlieku ilga gulēšana var veicināt priekšlaicīgu novecošanos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija