9 ķermeņa valodas kļūdas, kas var radīt maldīgu priekšstatu

Dzīvo gudri! 30.septembris 2022
 
pexels.com
Tiek uzskatīts, ka pirmais iespaids ir ļoti izšķirīgs. Būtiski ir ne tikai tas, ko mēs citiem pasakām sarunas laikā, bet arī kā savu nostāju paužam ar ķermeņa valodu. Tāpēc ir svarīgi, radot pirmo iespaidu, "nenošaut" greizi ar savu ķermeņa valodu, lai neradītu maldīgu priekšstatu par sevi. Uzziniet, kādas ir deviņas galvenās ķermeņa valodas kļūdas, kuras bieži vien mēdzam pieļaut satiekoties ar jauniem cilvēkiem.

pexels.com

1. Skatīšanās pulkstenī

Skatīšanās pulkstenī jūsu sarunas biedram var radīt priekšstatu, ka jums ar viņu ir garlacīgi un nevēlaties iesaistīties komunikācijā. Ja jums patiešām svarīgs ir pulksteņlaiks, piemēram, vēlāk ir jādodas uz citu tikšanos, tad jau sākotnēji brīdiniet par to savu sarunas biedru. Brīdī, kad jums ir jādodas prom, atvainojaties savam kompanjonam. Cilvēki mēdz būt daudz saprotošāki, kad ir lietas kursā par jūsu tālākajiem plāniem.

pexels.com

2. Vājšs rokasspiediens

Vājšs rokasspiediens var atstāt negatīvu iespaidu par jums. Šāds rokasspiediens var signalizēt, ka jums otra persona ir vienaldzīga. Tāpēc labāk ir sarokoties ar vidēji spēcīgu rokasspiedienu. Tas otrai personai liks justies labāk. Centieties rokasspiediena laikā uzturēt acu kontaktu ar otru personu.

pexels.com

3. Pārlieku lielas distances ievērošana

Runājot ar citiem, centieties neievērot pārlieku lielu distanci savā starpā. Kā arī sarunas laikā centieties "neuzbūvēt" robežas, piemēram, ar telefonu, grāmatu. Cenšoties "paslēpties" aiz dažādiem priekšmetiem, jūs varat likt justies neērti savam sarunas biedram, viņam var šķist, ka nevēlaties ar viņu komunicēt.

pexels.com

4. Personīgās telpas pārkāpšana

Pārāk lielas distances ievērošana līdzīgi kā "ieiešana" personīgajā telpā var jūsu sarunas biedru nostādīt neērtā situācijā. Ieteicams, komunicējot ar citiem, ievērot 45 cm līdz 112 cm lielu atstarpi. Ja atstarpe būs mazāka, tad jūsu sarunas biedrs var justies ļoti neērti. Viņam var šķist, ka jūs pārkāpjat robežas, tādējādi radot maldīgu priekšstatu, ka esat pārāk agresīvs vai uzbāzīgs.

pexels.com

5. Nervoza drēbju, rotaslietu aiztikšana

Cilvēki stresa situācijās mēdz bieži un intensīvi aiztikt savas drēbes, rotaslietas. Šādu darbību veikšana citiem var šķist kaitinoša. Šādi rīkojoties jūs signalizējat, ka jums neinteresē otra cilvēka viedoklis, klātbūtne. Rotaslietu vai drēbju aiztikšana var liecināt par to, ka neesat klātesošs sarunā jeb domājat par citām lietām.

pexels.com

6. Roku berzēšana

Ja atrodaties sanāksmē un uzklausāt citu cilvēku prezentāciju, runu, jums nevajadzētu berzēt roku vienu pret otru. Šāda rīcība var netieši iebiedēt personu, kas uzstājas, jo šādi jūs parādāt savu pārākumu.

pexels.com

7. Nepareizs pēdu novietojums

Šī var šķist pavisam niecīga lieta, kuru varētu pat nepamanīt. Ja sarunas laikā ar otru personu vēršat pēdas prom no runātāja, tas var netieši liecināt par to, ka vēlaties mukt prom. Pēdu leņķim ir būtiska loma, lai jūs parādītu, ka esat ieinteresēts sarunā. Vēršot pēdas pret sarunu biedru, jūs parādat, ka esat vēlaties komunicēt ar otru cilvēku.

pexels.com

8. Sēdēšana uz krēsla malas

Tas, kā jūs sēžat biznesa tikšanās vai vakariņu laikā, var raidīt dažādus nevēlamus signālus jūsu sarunas biedram. Ja sēžat uz sēdekļa pašas malas, tas parāda to, ka jūtaties neērti un neesat pārliecināts par savu viedokli. Tāpēc, lai radītu pārliecinātas personas priekšstatu, sēdiet pa visu krēslu.

pexels.com

9. Sarunas biedra kopēšana

Nav nepieciešams kopēt visu, ko dara jūsu sarunas biedrs. Tomēr reizēm, ja pat jums nešķiet, ka vajadzētu smaidīt, bet jūsu sarunas biedrs smaida, atkārtojiet viņa emocijas. Ir ieteicams, piemēram, ja otrs cilvēks pamaida vai pamāj ar roku, atkārtot to pašu. Tādējādi neliksiet otram justies neērti, paudīsiet viņam atbalstu un veicināsiet uzticību.


Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija