8 Āzijas sieviešu skaistuma un jaunības noslēpumi

Dzīvo gudri! 4.oktobris 2022
 
pexels.com
Gluda, starojoša un mirdzoša sejas āda. Mīksti un spīdīgi mati. Āzijas reģionā dzīvojošās sievietes zina īpašus skaistumkopšanas trikus, kā izskatīties jaunākām par saviem gadiem. Izlasiet un uzziniet, ko viņas dara, lai izskatītos satriecoši! Tie ir pavisam vienkārši triki, nav nepieciešmas dārgas procedūras vai ķirurga iejaukšanās!

pexels.com

1. Rīsu ūdens

Āzijas reģionā dzīvojošie ir iecienījuši ne tikai rīsus lietot uzturā, bet to ūdeni izmantot skaistumkopšanā. Pētījumos pierādīts, ka rīsu ūdenim piemīt pretnovecošanās īpašības. Eksperti iesaka iegādāties tādus sejas kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir rīsu ūdens. Rīsu ūdeni varat pagatavot arī mājas. Ieberiet bļodā rīsus, aplejiet tos ar ūdeni. Atstājiet rīsus mērcēties aptuveni pusstundu. Pēc tam ūdeni izmantojiet sejas tīrīšanā.

pexels.com

2. Divkārša sejas tīrīšana

Viens no svarīgākajiem nosacījumiem, lai vecinātu labu sejas ādu, ir rūpīga tās attīrīšana. Katru vakaru pirms došanās gulēt mēs notīram savu seju. Bet vai zinājāt, ka tas ir jādara divas reizes? Sievietes Korejā un Japānā ļoti nopietni attiecas pret šo lietu. Viņas ikvakaru seju notīra divas reizes, lai rūpīgi atbrīvotos no netīrumiem, kosmētikas paliekām

pexels.com

3. Sejas kopšanas līdzekļi ar gliemežu mucīnu

Daudziem korejiešu, Japānas skaistumkopšanas līdzekļiem ir klāt pievienots gliemežu mucīns. Un tam ir savs iemesls. Gliemežu mucīns ir gliemežu gļotu ekstrakts. Tas satur cinku, kas spēj nomierināt jutīgu ādu, padara ādu mirdzošu un starojošu.

pexels.com

4. Ķermeņa skrubēšana

Skurbi izmantojam, lai atbrīvotos no netīrumiem un atmirušajām ādas šūnām. To parasti veicam ar "pliku roku". Skrubjus skaistumkopšanā izmanto arī Āzijā dzīvojošās sievietes. Tomēr viņas ķermeņa skrubēšanas procesā izmanto nevis "plikas rokas", bet gan asus cimdiņus. Šādi, iespējams, efektīvāk attīrīt ādu. Āda kļūs mīkstāka. Šādus cimdiņus var iegādāties dažādos higiēnas preču veikalos.

pexels.com

5. Citronzāles tēja

Citronzāles tēja ir ļoti aromātiska un garda. Tā ir labs detoksa līdzeklis. Dzerot šo tēju, jūs varat veicināt labu gremošanas trakta darbību. Šai tējai piemīt daudz labu īpašību, piemēram, šī tēja var palīdzēt samazināt menstruāciju krampjus, vēdera uzpūšanos.

pexels.com

6. Rīceneļļa matiem un ādai

Rīceneļļa ir labs līdzeklis, lai "ārstētu" sausus un bojātus matus. Šī eļļa palīdzēs matiem kļūt mīkstākiem. Ja saskaraties ar blaugznām, ieteicams šo eļļu iemasēt galvas ādā. Tā var palīdzēt cīņā ar nevēlamo problēmu. Uzklājot rīceneļļu uz sejas ādas, tā to mitrinās un izlīdzinās. Eļļā esošie antioksidanti palīdzēs novērts priekšlaicīgu grumbiņu veidošanos.

pexels.com

7. Sejas masāža

Mūsdienās arvien lielāku popularitāti iegūst nefrīta masāžas rullīši sejai. Šie mašāžas līdzekļi nāk no Ķīnas. Tie tiek izmantoti, lai uzlabotu asinsriti. Regulāri izmantojot nefrīta masāžas rullīti jūs varat samazināt sejas pietūkumu.

pexels.com

8. Sejas maskas

Viens no labākajiem veidiem, kā parūpēties par sejas ādu, ir lietot sejas maskas, īpaši lokšņu maskas. Ieteicams regulāri izmantot šīs maskas, lai parūpētos par savu sejas ādu un tā izskatītos jauneklīga. Eksperti iesaka izvēlēties tādas sejas maskas, kuras ir domātas pretnovecošanos.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija