Šefpavāri atklāj, ko nekad nevajadzētu pasūtīt restorānos

Dzīvo gudri! 18.oktobris 2022
 
pexels.com
Šefpavāri atklāj, ko nekādā gadījumā nevajadzētu pasūtīt dārgos restorānos.

pexels.com

1. Saldējums

Ogista Eskofiera kulinārijas mākslas skolas pasniedzēja, šefpavāre Sāra Gundersone iesaka restorānos nekad nepasūtīt saldējumu. Iemesls ir pavisam vienkāršs. Saldējuma cena vienmēr restorānos būs pārāk augsta jeb šāds deserts jums izmaksās ļoti dārgi. Saldējums pēc šefpavāres domām noteikti būs gards, taču cena par šādu desertu ir pārak augsta.

pexels.com

2. Gaļas vai siera plates

Gaļas vai siera plates ir ļoti laba uzkodu izvēle. Tajās vienmēr pieejams plašs klāsts dažādu produktu. Tomēr šefpavāre norāda, ka šāda uzkoda restorānos maksā ļoti dārgi. Šefpavāre iesaka, ja vēlaties baudīt augstākā labuma, piemēram, sierus, tad to iegādajaties pie vietējiem mājražotājiem. Viņu gatavotie produkti būs tik pat gardi, taču maciņam "draudzīgāki".

pexels.com

3. Izsmalcināti makaronu ēdieni

Makaroni ar sieru ir ideāla kombinācija. Bieži vien šāds ēdiens tiek piedāvāts arī restorānos, papildināts ar dažādām izsmalcinātām piedevām, piemēram, trifelēm. Lai arī šie ēdieni būs ļoti gardi, tomēr bieži vien pievienotās izsmalcinātās sastāvdaļas nebūs ēdiena cenas vērtas. Tās būs pievienotas niecīgā daudzumā.

pexels.com

4. Ēdieni, kuriem pievienotas klāt trifeles

Šoreiz ar trifelēm nav domātas konfektes, bet gan sēnes. Šīs sēnes ir ļoti gardas un tajā pašā laikā arī dārgas. Šefpavāre atklāj, ja restorānā pasūtat ēdienu, kuram pievienotas klāt trifeles un tās ēdienā ar aci nespējat saskatīt, tad īstās sēnes tur, iespējams, nemaz nav. Ēdienam klāt ir pievienota trifeļu eļļa vai sāls. Šefpavāre iesaka, lai pārliecinātos, ka jūsu šķīvī tik tiešām var sastapt īstas trifeles, ir nepieciešams noskaidrot, kad ir trifeļu sezona. Šajā laikā, visticamākais, ēdienā varēsiet atrast šo dārgo, gardo sēni.

unsplash.com

5. Garneļu kokteilis

Garneļu kokteilis ir ļoti populārs ēdiens dažādos restorānos, dažādās valstīs. Tas ir pavisam viegli pagatavojams un tajā pat laikā gards ēdiens. Kā atzīst šefpavāre, tad garneļu kokteiļa recepte jau gadu gadiem nav mainījusies, tomēr to cena gan. Šefpavāre min, ka arvien biežāk restorānos šī ēdiena cenas turpina augt. Viņasprāt, šis pavisam vienkāršais ēdiens restorānos maksā pārlieku daudz, tāpēc to nevajadzētu izvēlēties.

unsplash.com

6. Maize

Daudzos restorānos maize tiek piedāvāta bezmaksas. Citos par to ir jāmaksā. "Dumani" šefpavārs Hesus Alvarado iesaka nekad restorānos neēst maizi. Viens no iemesliem ir tāds, ka maize ir ļoti sātīga. Ja pirms maltītes niekosieties ar maizi, jums var vairs nebūt tik daudz "vietas" vēderā, lai baudītu gardos restorāna ēdienus. Kā otru iemeslu šefpavārs min, ka bezmaksas maize var nebūt tās labākas kvalitātes, ja vien pats uzņēmums necepj savu maizi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija