5 idejas, kā praktiski likt lietā augļu un dārzeņu miziņas

Dzīvo gudri! 15.novembris 2022
 
pexels.com
Dārzeņi un augļi ir veselīgi, un tos ieteicams ēst katru dienu. Bet ko darīt ar pāri palikušajām dārzeņu un augļu miziņām? Mums ir idejas! Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kā praktiski ikdienas dzīvē likt lietā dārzeņu un augļu pārpalikumus!

pexels.com

1. Spa vanna

Apēdot apelsīnus, greipfrūtus, citronus un laimus nemietiet to miziņas miskastē. Tās varat izmantot, lai mājās izveidotu savu spa salonu. Ja jums mājās ir vanna, tad iemetiet karstajā ūdenī šo citrusaugļu miziņas. Karstais ūdens palīdzēs no miziņām "izvilkt" ārā ēteriskās eļļas.

pexels.com

2. Tīrīšanas līdzeklis

Mājas uzkopšanā izmantojiet dabiskos līdzekļus nevis veikalā pieejamos ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus. Pavisam vienkāršs veids, kā pagatavot savu dabisko tīrīšanas līdzekli, ir izmantojot etiķi, ūdeni un apelsīnu miziņas. Ievietojiet miziņas burkā, aplejiet tās ar etiķi un nedaudz ūdens. Pēc divām nedēļām tīrīšanas līdzeklis būs gatavs lietošanai.

pexels.com

3. Putnu barotava

Mizojot citrusaugļus, piemēram, apelsīnus, greifrūtus, dariet to pavisam uzmanīgi, lai varētu izveidot putnu barotavas. Pārgrieziet augļus uz pusēm un nomizojiet tos tā, lai miziņa izskatītos pēc "bļodiņas". Pēc tam šajā "bļodiņā" ieberiet sēkliņas un novietojiet augļu trauciņu dārzā, lai putni varētu mieloties.

unsplash.com

4. Gaisa atsvaidzinātājs

Veikalos pieejams plašs klāsts ar dažādiem gaisa atsvaidzinātājiem, piemēram, smaržkociņiem, ēteriskajām eļļām, izsmidzināmiem līdzekļiem. Lai nevajadzētu veikalā pirkt gaisa atsvaidzinātājus, to varat pagatavot pats, izmantojot augļu miziņas. Sagrieziet dažādu augļu miziņas mazos gabaliņos, ižzāvējiet tās un lieciet traukā. Pievienojiet klāt kanēļa standziņas. Ja novietosiet šo trauku tuvumā radiatoriem, pateicoties tā izstarotajam siltumam, mājā izplatīsies patīkams aromāts.

pexels.com

5. Ķermeņu skrubis

Nākamreiz gatavojot dārzeņus nemetiet laukā to miziņas. No tām var pagatavot ķermeņu skrubi. Sasmalciniet dārzeņu miziņas, pievienojiet tām klāt cukuru, olīveļļu un medu. Skrubējiet ķermeni vairākas minūtes un pēc tam noskalojiet apstrādātās ķermeņa vietas. Jūsu āda tiks pabarota un kļūs mīkstāka.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija