5 noderīgas idejas, kur atkārtoti likt lietā nolietotus priekšmetus

Dzīvo gudri! 21.novembris 2022
 
pexels.com
Gaisa piesārņojums patlaban ir akūta problēma visā pasaulē un ievērojama daļa Eiropas iedzīvotāju dzīvo teritorijās, jo īpaši pilsētās, kur tiek pārsniegti gaisa kvalitātes standarti. Viens no galvenajiem piesārņojuma veicinātājiem ir milzīgais iedzīvotāju preču patēriņš, kā arī līdz ar to saistītā pārmērīgā produktu ražošana. Lai kaut nedaudz samazinātu preču nelietderīgu patēriņu, Samsung “Solve for Tomorrow” eksperti apkopojuši interesantus veidus, kā ikviens dažādus priekšmetus var izmantot atkārtoti.

pexels.com

1. Zobu birste universālai tīrīšanai

Zobu birsti iesaka mainīt ik pēc diviem līdz trīs mēnešiem , taču tas nenozīmē, ka to vairs nevar izmantot citu lietu tīrīšanai. Vairums cilvēku mājas uzkopšanā izmanto dažāda veida sūkļus, drānas, putekļu sūcējus u.tml., taču ir vērts padomāt, ka dažreiz visefektīvākais rīks atrodas vannas istabā, pie izlietnes. Izmantotās zobu birstes ir lieliski piemērotas, lai tīrītu plīts virsmu, cepeškrāsni, izlietni, ledusskapi, datora taustiņus, žalūzijas, kā arī citas viegli un ne tik viegli aizsniedzamas vietas.

pexels.com

2. Kurpju kaste - lielisks piknika grozs

Dati liecina, ka cilvēki visā pasaulē katru gadu iegādājas no 14 līdz 19 miljardiem apavu pāru, kas nozīmē, ka līdz ar to tiek patērētas teju tikpat daudz kurpju kastes, un, tā rezultātā rodas daudz atkritumu. Pirmkārt jau padomā, vai tev šī kārtējā kaste ir nepieciešama, un, ja nē, atsakies no tās jau veikalā esot. Un ko darīt ar citām kurpju kastēm, lai tās nenonāktu atkritumos? Šīs kastes var izmantot, lai pārvadātu dažādas lietas, piemēram, tās var izmantot kā piknika grozu, kad dodaties izbraucienā ar ģimeni un draugiem. Vienlaikus kurpju kastes var izmantot dažādu priekšmetu uzglabāšanai. Lai kasti padarītu pievilcīgāku, to var aplīmēt ar dāvanu ietinamo papīru vai auduma gabalu, kā arī pievienot dažādas dekorācijas.

pexels.com

3. Stikla pudeles- lielisks interjera priekšmets

Stikla pudeles sava materiāla un izturības dēļ ir pateicīgas vairākkārtējai izmantošanai. Neatkarīgi no tā, vai pudelē ir bijis kāds dzēriens, tīrīšanas līdzeklis vai jebkurš cits šķidrums, to var lietot vēl ilgi, kā arī mazgāt tik bieži, cik vien nepieciešams (pudeles iekšpuses tīrīšanai lielisks palīgs var būt zobu birste). Tāpat to var krāsot un izdekorēt tā, lai pudele lieliski iederas interjerā. Pudeli var izmantot dažādi - lai uzglabātu ūdeni un jebkuru citu dzērienu vai šķidrumu, kā arī to var pārvērst par vāzi, svečturi vai dekoru.

pexels.com

4. Dušas aizkari var noderēt gan salā, gan remonta laikā

Vecais dušas aizkars būs lielisks palīgs, ja plānojat pārkrāsot sienas. To var izmantot grīdas pārsega vietā, lai izvairītos no remonta laikā radītiem netīrumiem un traipiem. Tāpat to var izmantot kā vējstikla pārsegu automašīnai ziemas mēnešos - izgrieziet dušas aizkaru atbilstoši vējstikla izmēram un piestipriniet to ar magnētiem pie vējstikla metāla rāmja.

pexels.com

5. Novalkātais apģērbs, dvieļi un gultas veļa - mājas uzkopšanā

Apģērbu, kas vairs nekalpo, lai dotos ikdienas gaitās, var izmantot gan kā drēbes, ko valkāt mājās, gan arī tīrīšanai. T-krekli un citi kokvilnas apģērbi ir mīksti un labi uzsūcoši, tāpēc tie ir lieliski piemēroti grīdu mazgāšanai, stikla noslaucīšanai un citiem uzkopšanas darbiem. To pašu var paveikt arī ar vecajiem dvieļiem un gultas veļu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija