5 tējas, kas paātrina vielmaiņu un palīdz novājēt

Dzīvo gudri! 23.novembris 2022
 
pexels.com
Runājot par svara zaudēšanu, bieži vien tiek izcelta labas vielmaiņas jeb metabolisma nozīme šajā procesā. Jo labāk darbojas vielmaiņa, jo ātrāk notiek šis process, kā rezultātā var vieglāk notievēt jeb nepieņemties svarā. Bieži vien, cenšoties zaudēt liekos kilogramus, cilvēki dažādos veidos mēģina "iekustināt" vielmaiņu, lai tā labāk darbotos. Uztura speciālisti norāda, ka labu vielmaiņas darbību var veicināt arī tējas.

pexels.com

1. Ingvera tēja

Dietoloģe Trista Besta izceļ, ka tējas, kurām klāt ir pievienots ingvers, organismam sniedz daudz laba. Šāda tipa dzērieni veicina labu imunitātes darbību, samazina brīvo radikāļu daudzumu organismā, kā arī var pat palīdzēt samazināt oksidatīvo stresu. Un pats būtiskākais - veicinā labu vielmaiņas darbību. Tas ir pateicoties ingverā esošajiem antioksidantiem.

pexels.com

2. Melnā tēja

Melno tēju bieži vien cilvēki dzer, lai uzņemtu kofeīnu. Pateicoties šajā tējā esošajam kofeīnam, mēs kļūstam enerģiskāki. Tomēr tas nav vienīgais šīs tējas bonuss. Melnā tēja var palīdzēt arī "iekustināt" vielmaiņu, tas notiek pateicoties tējā esošajām uzturvielām - flavoniem. Labākais brīdis, kad dzert melno tēju, lai paātrinātu vielmaiņu, ir no paša rīta, tā uzskata dietoloģe Trista Besta.

pexels.com

3. Matcha tēja

Pēdējā laikā arvien lielāku popularitāti gūst matcha. Matcha ir zaļās tējas paveids, kas pazīstams ar daudzām vērtīgām īpašībām. Šis tējas veids satur gan kofeīnu, gan vērtīgos antioksidantus. Šai tējai piemīt pretiekaisuma īpašības. Ir pierādīts, ja dzersiet šo tēju pirms fiziskām aktivitātēm, tad pastāv iespēja, ka jūsu vielmaiņa tiks "iekustināta" un tā darbosies ātrāk, veicinot tauku "dedzināšanu".

pexels.com

4. Zaļā tēja

Zaļo tēju bieži vien izceļ eksperti, kad ir runa par svara zaudēšanu un vielmaiņas "iekustināšanu". Zaļā tēja ir bagāta antioksidantiem, tā ir piesātināta ar katehīniem (antioksidants), kas palīdz paātrināt tauku "dedzināšanas" procesu, īpaši fizisku aktivitāšu laikā.

pexels.com

5. Roibuša tēja

Roibuša tēja nāk no Dienvidāfrikas. Tā ir populāra zāļu tēja šajā reģionā. Šī tēja satur aspalatīnu, ķīmisko savienojumu, kas var palīdzēt paātrināt vielmaiņu un vienlaicīgi "dedzināt" taukus. Šī ir izcila tēja, kuru izvēlēties, ja vēlaties paātrināt vielmaiņu, bet tajā pašā laikā nevēlaties uzņemt kofeīnu. Atšķirībā no iepriekš nosauktajām tējām, šī tēja nemaz nesatur kofeīnu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija