7 padomi, ko nekad nedarīt ārsta kabinetā

Dzīvo gudri! 30.novembris 2022
 
pexels.com
Apmeklējot medicīnas iestādes pastāv vairāki nerakstīti likumi, kā mums vajadzētu uzvesties. Svarīgi ir nekavēt vizīti pie ārsta, būt atklātiem un godīgiem, nenodarboties ar pašārstēšanu, bet sekot visiem ārsta norādījumiem. Apkopojām vēl arī citas lietas, kuras kategoriski nevajadzētu darīt, apmeklējot ārstus!

unsplash.com

1. Apmeklējiet ārstu viens

Protams, atsevišķos īpašos apstākļos ārstu vizīte bez pavadošās personas nav iespējama, tas ir tikai saprotams. Tomēr lielākā daļa pieaugušo spēj paši par sevi parūpēties un izklāstīt mediķim savas veselības problēmas, tāpēc ārstu apmeklējiet viens, bez draugiem, laulātā partnera. Ārsta kabinetā atrodoties vairākiem cilvēkiem var tikt novērsta uzmanība, kā arī jūs varat nebūt 100% atklāts pret savu ārstu.

unsplash.com

2. Sagatavojieties laikus

Ierodieties uz vizīti pie ārsta laikus. Kā arī jau laicīgi, pirms došanās kabinetā, sagatavojiet visus nepieciešamos dokumentus, kuri varētu būt noderīgi ārstam. Respēktējiem gan savu, gan ārsta laiku.

unsplash.com

3. Esiet atklāti

Lai varētu efektīvi ārstēt veselības problēmas, jums jābūt godīgiem un atklātiem pret savu ārstu. Jo ilgāk noklusēsiet atsevišķas lietas vai melosiet, jo ilgāks būs ārstēšanās process. Piemēram, ja ārsts prasa kāds ir jūsu dzīvesveids, tad nemelojiet, esiet atklāts pat ja izjūtat nelielu kauna sajūtu.

pexels.com

4. Nemeklējiet diagnozes google

Ja esat nonācis ārsta kabinetā, tad mediķim atklājiet visus savus simptomus un raizes. Nenodarbojaties ar pašārstēšanu vai vēl sliktāk neapšaubiet mediķa sacīto, balstoties uz internetā izlasīto. Ļaujiet ārstam noteikt jūsu diagnozi, ne googlei.

pexels.com

5. Godīgi atzīstiet, kur ieguvāt traumu

Lai varētu ātrāk un efektīvāk ārstēt dažādas traumas, mediķi norāda, ka pacientam ir jābūt ļoti atklātam. Ja ārsts zinās, kur satraumējāties, tad viņam būs vieglāk jūs izārstēt jeb piedāvāt atbilstošāko ārstēšanās plānu.

pexels.com

6. Regulāri apmeklējiet ārstu

Ja jums ir radušās veselības problēmas, tad negaidiet pārāk ilgi, apmeklējiet ārstu nekavējoties. Veselība ir svarīgākā lieta mūsu dzīvē, tāpēc par to ir īpaši jārūpējas. Laicīgi neārstējot dažādas veselības problēmas, tās var kļūt vēl nopietnākas un bīstamākas.

pexels.com

7. Vizītes laikā "nesēdiet" telefonā

Apmeklējot ārstu, svarīgi ir būt ne tikai atklātiem un godīgiem par savām veselības likstām, bet arī klausīties mediķa norādījumos. Atrodoties ārsta kabinetā, nekādā gadījumā nav ieteicams "sēdēt" telefonā jeb pārskatīt jaunumus sociālajos medijos. Cieniet savu ārstu un respektējiet viņu darbu, jo jūs esat vērsies pie viņa un jums ir nepieciešama palīdzība. Uzmanīgi klausieties mediķa norādījumos un ieteikumos!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija