5 ieteikumi, lai Jaungada apņemšanās par veselīgu dzīvesveidu "neizgāztos"

Dzīvo gudri! 4.janvāris 2023
 
pexels.com
Tuvojoties Jaunajam gadam cilvēki sev nosprauž jaunus mērķus, izvirza dažādas apņemšanās. Lai arī cik labi šie nodomi būtu, bieži vien paejot laikam mēs tos piemirstam. Vispopulārākā Jaungada apņemšanās varētu būt saistīta ar veselīgu dzīvesveidu. Lai vieglāk būtu saņemties un sākt dzīvot veselīgi, nepieciešams izvirzīt konkrētus mērķus. 

unsplash.com

1. Septiņas līdz astoņas stundas miegam

Kvalitatīvs un pietiekami ilgs miegs ne tikai palīdz labi atpūsties, bet ir arī būtiski svarīgs veselai miesai un garam. Interesanti, bet vai jūs zinājāt, ka miega trūkums var veicināt pārēšanās risku dienas laikā? Nogurums, kuru izjūtam pēc slikti aizvadītas nakts, visticamākais, ietekmēs arī mūsu vēlmi nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Vairākas šādas naktis, kad jūsu ķermenis piedzīvo miega badu, var negatīvi ietekmēt ne tikai enerģijas līmeni, bet kopējo pašsajūtu. Eksperti iesaka katru nakti miegā pavadīt vismaz septiņas līdz astoņas stundas.

unsplash.com

2. Dzeriet ūdeni

Kā zināms, tad dehidracija nav nekas labs. Ja dienas laikā nepietiekami daudz dzersiet ūdeni, jūs varat justies slikti un piedzīvot dažādas veselības problēmas, piemēram, stipras galvassāpes. Ūdens ir dabisks detoksikācijas līdzeklis. Kā arī ūdens palīdzēs labāk strādāt jūsu vielmaiņai.

unsplash.com

3. Plānojiet savas maltītes

Lai izvairītos no dažādiem impulsa pirkumiem, kas var novest jūs no "pareizā ceļa", nepieciešams jau laicīgi plānot savas maltītes. Būtiski ir arī pievērst uzmanību tam, lai jūsu izplānotās ēdienreizes saturētu visas organismam nepieciešamās uzturvielas. Šeit var lieti noderēt konsultācijas ar uztura speciālistu.

unsplash.com

4. Radiet atbilstošu vidi saviem izvirzītajiem mērķiem

Radiet ap sevi apkārt vidi, kas palīdzēs jums tiekties pretī saviem mērķiem. Piemēram, ja vēlaties kļūt aktīvāks, tad jau iepriekšējā dienā sagatavojiet sporta tērpu un nolieciet to vietā, kur no rīta to nevarēsiet nepamanīt. Vai, piemēram, jau iepriekšējā dienā sagatavojiet nākamās dienas maltītes. Šādi jums būs vieglāk virzīties pretī saviem mērķiem jeb veselīgam dzīvesveidam.

unsplash.com

5. Dariet to, kas jums patīk

Lai nospraustie mērķi visai ātri neizplēnētu, nepieciešams būt pret sevi pavisam godīgam. Vai jums tik tiešām patīk tas, ko šobrīd darāt? Piemēram, sporta zālē lielāko daļu laika jūs pavadāt uz skrejceļa. Jūs zināt, ka tas nāks par labu jūsu veselībai, taču prieku no tā negūstat? Tad jums nepieciešams apdomāt to, vai varbūt ir vajadzīgs kaut ko pamanīt. Svarīgi ir atrast lietas, kas jums sniedz gandarījumu. Pretējā gadījumā ātri vien jums var "nolaisties rokas" un vairs negribēsiet sportot.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

"neizgāstos"? Varbūt tomēr "neizgāztos"" ?

5.janvāris 2023 Atbildēt

Precīzi.

8.janvāris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija