4 neparasti veidi, kur ikdienā, izņemot ēst gatavošanu, izmantot cukuru

Dzīvo gudri! 14.janvāris 2023
 
pexels.com
Vai zinājāt, ka cukuru var izmantot ne tikai kulinārijā, bet arī dažādu sadzīvisku problēmu risināšanā?

pexels.com

1. Kukaiņu kodumu ārstēšanā

Šo triku ir jāatceras uz priekšdienām, kad ārā aiz loga valdīs silta vasara un nāksies cīnīties ar dažādu lidoņu, kukaiņu uzmācību. Izrādās, ka kukaiņu kodumus pavisam ātri var sadziedēt ar cukuru. Nepieciešams vien niezošo vietu nedaudz iemasēt ar cukuru un pēc piecām minūtēm šo vietu nomazgāt. Cukurs palīdzēs samazināt pietūkumu un novērsīs niezi.

pexels.com

2. Krūzīšu mazgāšanā

Neizmazgājot nekavējoties tējas vai kafijas tasītes, tās pēcāk var būt grūti atkal padarīt tīras. Īpaši tas ir attiecināms uz tējas krūzītēm. Lai mazgāšanas procesu atvieglotu, izmantojiet cukuru. Ieberiet krūzītē vienu ēdamkaroti cukura, saslapiniet lupatiņu karstā ūdenī un paberzējiet netīrumus. Krūzītei acu mirklī vajadzētu kļūt tīrākai.

pexels.com

3. Atbrīvojies no smakām

Griežot sīpolus vai gatavojot zivis, mūsu rokas var iegūt nepatīkamu aromātu no kura nemaz nav tik viegli atbrīvoties. Šādos gadījumos ieteicams izmantot cukuru, tas lieliski atvairīs smakas. Ieberiet rokā vienu ēdamkaroti cukura. Cukuram pa virsu uzlejiet šķidrās ziepes un paberzējiet rokas. Pēc tam noskalojiet rokas un nepatīkamajam aromātam vajadzētu pazust.

pexels.com

4. Sadziedē apdegušu mēli

Cukurs var būt lielisks pretsāpju līdzeklis, ja esat apēdis kaut ko pārāk karstu, un jūsu mēle ir apdegusi. Uz apdegušās mēles uzberiet nelielu daudzumu cukura. Atļaujiet cukuram izkust un, iespējams, nepatīkamās sajūtas būs mazinājušās.


Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija