4 lietas, ko darīt, lai aizkavētu nosirmošanu

Dzīvo gudri! 17.janvāris 2023
 
pexels.com
Paliekot vecākiem mūsu ķermenis piedzīvo dažādas pārmaiņas, tai skaitā mūsu mati var mainīt savu krāsu. Nereti dažiem pirmie sirmie mati parādās nevis cienījamā vecumā, bet gan esot pavisam jauniem. Lai izvairītos no priekšlaicīgas nosirmošanas, eksperti izceļ pāris būtiskas lietas, kam nepieciešams pievērst uzmanību.

unsplash.com

1. Sekojiet līdzi uzņemtajam kalcija daudzumam

Kalcijs ir ne tikai svarīgs mūsu kauliem, bet kā izrādās, tad tas var palīdzēt ilgāk mūsu matiem saglabāt savu dabisko pigmentu. Pētījumi liecina, ka katru dienu uzņemot aptuveni 200 miligramus kalcija, atsevišķos gadījumos mēs varam aizkavēt matu nosirmošanu.

unsplash.com

2. Samaziniet stresu

Nav nekāds pārsteigums, ka mūsdienās ļoti daudz cilvēku piedzīvo stresu un tā radītās veselības problēmas. Var šķist pārsteidzoši, bet arī pārlieku liels stress var veicināti matu depigmentāciju jeb nosirmošanu. Hronisks stress var izraisīt iekaisumus organismā, kā rezultātā var rasties šūnu bojājumi un priekšlaicīga nosirmošana.

unsplash.com

3. Ieturiet olbaltumvielām bagātas maltītes

Veselīgs un sabalansēts uzturs ir svarīgs ne tikai tam, lai mēs uzturētu sevi labā formā, bet arī tam, lai mums būtu veselīga un skaista āda, mati un nagi. Olbaltumvielām bagātu pārtikas produktu iekļaušana uzturā ir īpaši nozīmīga, ja vēlaties cīnīties ar pirmajiem sirmajiem matiem. Ēdot pietiekami daudz olbaltumvielām bagātu pārtikas produktu, piemēram, olas, sojas pupiņas un piena produktus, iespējams, varat novērst priekšlaicīgu matu nosirmošanu.

unsplash.com

4. Sekojiet līdzi dzelzs līmenim asinīs

Ja esat novērojusi pirmo sirmo matu parādīšanos un uzskatāt, ka esat par jaunu šādām vizuālām pārmaiņām, tad, iespējams, pie vainas matu depigmentācijai ir zemais dzelzs līmenis asinīs. Dzelzs ir būtisks minerāls, kas palīdz jūsu asins šūnām pārvadāt ķermenī skābekli.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija