4 iemesli, kāpēc nav ieteicams tīrīt zobus īsi pēc pamošanās

Dzīvo gudri! 20.janvāris 2023
 
unsplash.com
Kas ir pirmais, ko jūs darāt, kad pamostaties? Daudzi steidz tīrīt zobus. Tikmēr citi ietur brokastis un tikai pēc tam parūpējas par mutes higiēnu. Eksperti norāda četrus iemeslus, kāpēc zobus nav ieteicams tīrīt uzreiz pēc pamošanās!

pexels.com

1. Neefektīvi

Eksperti norāda, ja īsi pēc zobu tīrīšanas jūsu iemalkojat kādu dzērienu, tad iepriekš veiktās darbības ir neefektīvas. Kāpēc? Jo tādējādi no zobiem tiek "aizskalots" prom fluors. Zobārsti iesaka pēc zobu tīrīšanas nogaidīt aptuveni pusstundu un tikai tad, kaut ko dzert. Kā arī ieteicams zobus tīrīt tikai pēc brokastu notiesāšanas.

pexels.com

2. Var veidoties caurumi zobos

Zobu tīrīšana ir viens no visefektīvākajiem veidiem, kā izvairīties no caurumu veidošanās, tas ir pateicoties tam, ka zobu pastas sastāvā ir fluors. Ja pēc zobu tīrīšanas uzreiz dzersiet ūdeni, tas aizskalos prom no zobiem fluoru, kā rezultātā palielināsies risks iegūt caurumus un nepatīkamas sāpes.

pexels.com

3. Var izraisīt sliktu dūšu

Zobu tīrīšana īsi pēc pamošanās var palīdzēt jums justies "svaigi", taču vai zinājāt, ka tik pierastā zobu tīrīšana citiem var veicināt sliktu dūšu? Izrādās, ka atsevišķiem cilvēkiem, tīrot zobus agri no rīta, rodas nelabums. Bieži vien tā atgadās topošajām māmiņām. Tas nenozīmē to, ka jums nevajadzētu rīta pusē tīrīt zobus, bet varbūt labāk ir nedaudz nogaidīt un, piemēram, paēst brokastis un tikai tad tīrīt zobus.

pexels.com

4. Bojā zobu emalju

Šis punkts tiešā mērā sasaucas ar iepriekšējo punktu. Slikta dūša, kas bieži vien rezultējas ar vemšanu, var nopietni bojāt zobus. Tā kā vemšanas procesā "iztīrās" kuņģis, tad mūsu mutē var nonākt arī kuņģa sula. Bieža vemšana var negatīvi ietekmēt zobu emalju, tā novājinās, kā rezultātā jūs varat izjust zobu sāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija