5 neparasti ieteikumi, kā kopt sausus un bojātus matus

Dzīvo gudri! 26.janvāris 2023
 
unsplash.com
Vai zinājāt, ka dažādus pārtikas produktus, kuri ir atrodami ledusskapī, var izmantot ne tikai apetelīgu maltīšu pagatavošanā, bet arī skaistumkopšanā, piemēram, sausu un bojātu matu kopšanā? Šie būs 5 pavisam neparasti ieteikumi, kas, iespējams, var lieti noderēt, lai padarītu jūsu matus atkal mīkstus un mirdzošus!

unsplash.com

1. Avokado maska

Avokado ir vitamīniem, neaizstājamajām taukskābēm un minerālvielām bagāts auglis. Šis auglis var lieti noderēt, ja vēlaties piešķirt matiem spīdumu. Lai pagatavotu avokado masku būs nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas, protams, pats avokado un viena ola. Sasmalciniet avokado un sajauciet to kopā ar jēlu olu. Iegūto masu ieklājiet matos un atstājiet to tur 20 minūtes, pēc tam matus kārtīgi izskalojiet.

unsplash.com

2. Sviesta maska matu galiņiem

Ja jums ir sausi, trausli un lūstoši mati, iespējams, jums vajadzētu izmeģināt šo pavisam neparasto triku. Ņemiet mīkstu sviestu, ieklājiet to matu galos. Kārtīgi "iemasējiet" sviestu matos. Pēc tam uz galvas uzlieciet dušas cepurīti vai plastmasas maisiņu, paturiet sviestu matos pusstundu. Pēc tam matus kārtīgi izskalojiet.

unsplash.com

3. Olīveļļas maska

Lai matus padarītu atkal mīkstus un tie nebūtu sausi, varat izmantot arī olīveļļu. Uzsildiet pusglāzi olīveļļas (neuzvāriet!) un pēc tam to maigi, masējošām kustībām ieklājiet galvas ādā un matos. Atstājiet olīveļļu matos 45 minūtes, pēc tam tos kārtīgi izskalojiet ar šampūnu.

unsplash.com

4. Tēja matu skalošanai

Tēja ir vēl viens ļoti labs līdzeklis, kas, iespējams, var palīdzēt jums "cīņā" ar sausiem un bojātiem matiem. Pēc matu izmazgāšanas ar šampūnu, skalojiet tos ar siltu, nesaldinātu tēju. Tēja var palīdzēt matus padarīt mīkstākus un uzlabot to toni. Blondīnēm ieteicams matus skalot ar kumelīšu tēju, bet brunetēm ieteicams izmantot melno tēju.

unsplash.com

5. Olas "šampūns"

Lai padarītu matus mīkstākus un tie vairs nebūtu tik sausi, varat "pagatavot" olu šampūnu jeb pievienojiet savam mīļākajam šampūnam klāt olu. Ieklājiet šampūnu matos, paturiet to piecas minūtes un pēc tam matus kārtīgi izskalojiet. Šis neparastais šampūns palīdzēs matiem kļūt specīgākiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija