8 noderīgi padomi, kā ietaupīt naudu iepērkoties

Dzīvo gudri! 10.februāris 2023
 
unsplash.com
Tagad, kad veikalos viss kļūst arvien dārgāks, mēs lielāku uzmanību veltam tam, lai netērētu liekus naudas līdzekļus. Šie astoņi padomi lieti noderēs, kad dosieties uz veikalu iepirkties!

unsplash.com

1. Pērciet veselus produktus

Neatkarīgi no tā vai tie būtu gaļas produkti, dārzeņi vai augļi, eksperti iesaka neiegādāties sagrieztus produktus, bet gan veselus. Lai arī jums nav vajadzīga, piemēram, vesela vista, tā noteikti būs lētāka nekā atsevišķas tās daļas. Tāpēc ja vien jums ir iespējams, tad iegādājaties veselus produktus un konkrētajā brīdi nevajadzīgo sasaldējiet vēlākam laikam.

unsplash.com

2. Dodieties uz tirgu īsi pirms tā slēgšanas

Dodoties uz tirgu īsi pirms tā slēgšanas pastāv lielāka iespēja, ka varēsiet iegādāties produktus ar atlaidi. Tie tāpat būs svaigi produkti, bet tirgotāji visbiežāk vēlēsies no tiem atbrīvoties, lai nākamajā dienā plauktos krāmētu vissvaigāko produkciju.

pexels.com

3. Vērojiet kases ekrānu

Tas nenozīmē to, ka pārdevējs vai tirdzniecības vieta vēlas jūs apkrāpt, bet reizēm tīras cilvēciskās kļūdas dēļ var rasties pārpratums. Tāpēc būtiski ir saglabāt modrību un skatīties līdzi tam, cik katrs produkts maksā, parādoties kļūdai, jūs par to ziņosiet pārdevējam un pats galvenais nepārmaksāsiet!

unsplash.com

4. Iepērcieties laicīgi pirms svētkiem

Tuvojoties lielākiem svētkiem, kurus svin plašs ļaužu pulks, ieteicams kārotos produktus iegādāties laicīgi. Protams, ne visus varēsiet nopirkt, piemēram, nedēļu ātrāk, bet lielāko daļu pārtikas varat uzglabāt saldētavā. Kāpēc jāiepērkas laicīgi? Tam ir vairāki iemesli. Viens no tiem, protams, ir tas, ka jums nevajadzēs stāvēt garās rindās vai arī satraukties par to, ka jums vajadzīgais būs izpirkts. Tomēr būtisks ir arī cenu faktors. Reizēm veikali īsi pirms svētkiem mēdz palielināt iemīļotu un populāru produktu cenas, lai nopelnītu!

unsplash.com

5. Neizmantojiet groziņus vai ratiņus

Ja vēlaties samazināt tēriņus uz nevajadzīgiem produktiem, tad mums jums ir pavisam vienkāršs triks. Dodoties pirkt pārtiku, neņemiet ratiņus vai groziņu. Tādējādi jums būs daudz grūtāk iegādāties nevajadzīgus, impulsa produktus, jo tīri fiziski nespēsiet panest tik daudz, cik konkrētā brīdī gribēsiet.

unsplash.com

6. Rūpīgi pārdomājiet lielu pirkumu iegādi

Ja jums ir jāpieņem liels lēmums, vai iegādāties, vai tomēr nē kādu dārgu lietu, par to ir kārtīgi jāpadomā. Izvairieties no impulsa pirkumiem, kas jums var izrādīties ļoti dārgi. Nepieņemiet lēmumu uzreiz, padomājiet par to vismaz diennakti.

unsplash.com

7. Izveidojiet iepirkumu sarakstu

Ikreiz, kad ieejam veikalā, mūs sagaida daudz dažādi vilinoši piedāvājumi, akcijas, tām vienmēr ir grūti paiet garām. Vislabākais veids, kā izvairīties no šādām precēm, ir doties uz veikalu ar sarakstu un stingri pieturēties pie tā, neņemot neko lieku.

unsplash.com

8. Izmantojiet skaidru naudu

Protams, daudz ērtāk ir iepirkties ar kredītkarti, taču izmantojot skaidru naudu ir vieglāk sekot līdzi tam, cik esat iztērējis. Maksājot par pirkumiem, izmantojot kredītkarti, var rasties maldīgs priekšstats par to, ka jums ir neierobežoti līdzekļi, jo acīmredzami neredzat, kā nauda pazūd. Tāpēc, lai nepieļautu to, ka iztērējat milzu naudas līdzekļus, dodieties uz veikalu tikai ar skaidru naudu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija