9 izdegšanas pazīmes

Dzīvo gudri! 15.februāris 2023
 
unsplash.com
Izdegšana jeb izdegšanas sindroms bieži vien rodas no ilglaicīga stresa darba vietā, principā tas ir fiziskais un garīgais izsīkums. Tas var izpausties dažādi. Lasiet tālāk rakstu un uzziniet, kādas ir visbiežāk sastopamās izdegšanas sindroma pazīmes!

unsplash.com

1. Bezspēks

Vai jūs ir pārņēmis tiks liels nogurums, ka lielu piepūli sagādā vienkāršas kustības? Celšanās no rīta uz darbu liekas mokoša? Izdegšana bieži vien ir saistīta ar darbā radīto stresu. Pārāk liels stress, slodze var jūs izsmelt ne tikai fiziski, bet arī emocionāli.

unsplash.com

2. Cinisms

Vēl viena lieta, kas raksturo izdegšanu, ir cinisms. Jūs varat sākt nicinoši izturēties pret apkārtējiem, savu darbu. Klaji ignorēt dažādas lietas, jo jums vienkārši nav intereses būt pieklājīgiem un saprotošiem.

unsplash.com

3. Neieinteresētība

Līdzās iepriekš nosauktajām lietām, izdegšanas simptoms var būt intereses trūkums. Jūs neredzat jēgu lietām, kuras iepriekš veicāt. Tādējādi ciešat ne tikai jūsu, bet arī darba produktivitāte. Mēdz uzskatīt, ka intereses trūkumu veicina tieši spēku izsīkums un cinisms.

unsplash.com

4. Nomāktība

Izdegšana bieži vien iet roku rokā ar nomāktību, skumjām un depresiju. Pētījumos pierādīts, ka izdegšana galvenokārt ir saistīta ar profesionālo jomu. Savukārt pie nomāktības, depresijas var būt vainojami dažādi apstākļi. Ja jūs cīnaties ar depresiju, tad pastāv liela iespēja, ka pateicoties emocionālajām grūtībām jūs varat piedzīvot arī izdegšanu.

unsplash.com

5. Neciešams darbs

Pētījumi liecina, ka bieži vien neapmierinātība, kas saistīta ar esošo darbavietu, var veicināt izdegšanu. Ja uz darbu nedodaties ar prieku un neizjūtat gandarījumu strādājot, tad laika gaitā jums var viss tik ļoti apnikt, ka vienkārši jutīsieties izdeguši.

unsplash.com

6. Koncentrēšanās problēmas

Ja jums ikdienā visa ir par daudz un esat izdedzis, tad tikai likumsakarīgi ir tas, ka jums var būt koncentrēšanās problēmas. Jūsu prātā notiek tik daudz lietas, ka ir grūti vērst visu uzmanību vienam darbam.

unsplash.com

7. Miega problēmas

Pētījumos pierādīts, ka izdegšanas sindroma gadījumā bieži vien kā blakusparādība tiek novērotas miega problēmas. Precīzāk sakot, jums ir grūtības iemigt, varat pat visu nakti mocīties un tā arī neaizmigt. Nepietiekams miega daudzums var attīstīt arī citas veselības problēmas.

unsplash.com

8. Paaugstināts asinsspiediens

Ja pēdējā laikā jūs esat novērojis, ka jums netipiski bieži ir paaugstināts asinsspiediens, tad pie tā, iespējams, ir vainojama izdegšana.

unsplash.com

9. Atkarības

Ja pēdējā laikā esat pamanījis, ka, lai justos labāk, mierinājumu meklējat, piemēram, alkoholā, dažādos našķos vai cigaretēs, tas var būt saistīts ar izdegšanu. Dažādi kaitīgie ieradumi mums sniedz īslaicīgu mierinājumu, taču tie nerisina problēmu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija