7 kreatīvi un praktiski veidi, kur likt lietā plastmasas maisiņus

Dzīvo gudri! 24.februāris 2023
 
unsplash.com
Vai arī jums mājās ir maisiņš maisiņiem? Atvilknē, skapī vai citur kaudzē nomesti plastmasas maisiņi ir daudzu cilvēku problēma. Kur tos likt un kā lietderīgi izmantot?

pexels.com

1. Izmantojiet kā cimdus

Nepērciet vairs gumijas cimdus veikalā, bet tā vietā lieciet lietā plastmasas maisiņus. Tie būs tikpat efektīvi un pasargās jūsu rokas, piemēram, tīrot māju ar ķimikālijām. Svarīgi pirms to izmantošanas ir pārbaudīt, vai tie nav cauri!

pexels.com

2. Dušas galviņas jeb klausules tīrīšanai

Dušas galviņa jeb klausule var aizkaļķoties. Šādos brīžos ūdens plūsma nav vairs tik spēcīga, tāpēc nepieciešams iztīrīt dušas klausuli. To pavisam viegli būs izdarīt, ja talkā ņemsiet plastmasas maisiņu. Ielejiet maisiņā etiķi, ielieciet tajā dušas klausuli. Aptiniet klausulei apkārt gumiju, lai maisiņš nenokristu nost. Paturiet etiķī dušas klausuli aptuveni stundu.

pexels.com

3. Atkritumu maisiņi

Protams, pirmā lieta, kas ikvienam ienāk prātā, domājot, kur likt plastmasas maisiņus, ir miskaste. Tā jūs tos praktiski izmantosiet un ietaupīsiet naudu, jo nevajadzēs veikalā pirkt speciāli atkritumu tvertnēm paredzētos maisiņus.

pexels.com

4. Lai zābaki nezaudē savu formu

Noslēdzoties aukstajam gada laikam, mēs mainām savu garderobi. Ziemas zābakus noglabājam un no skapjiem ņemam ārā siltā laika apavus. Lai ziemas zābaki "guļot" skapī nezaudētu formu, ievietojiet tajos plastmasas maisiņus. Tādējādi nākamajā sezonā zābaki izskatīsies kā jauni. Šo pašu metodi varat izmantot arī somām!

unsplash.com

5. Kārtīgai automašīnai

Garos pārbraucienos ar automašīnu nav nekāds brīnums, ka rodas daudz atkritumu, piemēram, pārtikas iepakojumu. Šādos braucienos, lai ieviestu kārtību un tīrību automašīnā, apsieniet apkārt priekšējo sēdēkļu galvas balstiem plastmasas maisiņu. Lai šis maisiņš kalpo kā miskaste.

unsplash.com

6. Pret automašīnas spoguļu apledošanu

Nav nekas nepatīkams, ja aukstajos ziemas rītos nepieciešams tīrīt apledojušus automašīnas stiklus. No tā nekādi ziemā nevaram izbēgt. Tomēr ir viena interesanta ideja, kā izvairīties no automašīnu spoguļu apledošanas. Vakarā mašīnas spoguļiem apkārt apsieniet plastmasas maisiņus. Maisiņš pasargās spoguļos no sniega!

pexels.com

7. Tīrai mašīnai

Sliktos laika apstākļos mēs ne tikai sasmērējam savus apavus, bet arī automašīnu, jo tajā iekāpjam, piemēram, ar dubļainām kurpēm. Lai nesasmērētu automašīnas paklājiņus, pirms kāpšanas tajā iekšā uzvelciet pāri saviem apaviem plastmasas maisiņus.



Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija