4 veidi, kā zaudēt svaru guļot

Dzīvo gudri! 17.marts 2023
 
pexels.com
Vai zinājāt, ka nakts laikā, iepriekš veicot konkrētas darbības, varat zaudēt svaru? Protams, šāds svara zudums nebūs liels, bet papildus motivators slaidas formas iegūšanai!

unsplash.com

1. Guliet kaili

Cilvēki iedalās divās kategorijās. Vieni dodoties pie miera uzvelk mīkstu, siltu pidžamu vai naktskreklu, tikmēr citi guļ kaili. Ja vēlaties veicināt svara zudumu arī miega laikā, ieteicams gulēt kailiem. Gulēšana kailiem palīdz vecināt ātrāku vielmaiņas darbību. Tas viss ir pateicoties tam, ka organismam ir jāspēj uzturēt normāla ķermeņa temperatūra vēsos apstākļos, kā rezultātā vielmaiņa strādā labāk.

pexels.com

2. Pilnvērtīgs miegs

Miega pētnieks Ričards K. Bogans atklāj, ka pilnvērtīgs un kvalitatīvs miegs arī var veicināt svara zudumu. "Miegs ir nepieciešams normālai hormonu un imūnsistēmas darbībai. Miega trūkums vai miegainas prāts ir izsalcis prāts. Slikts miegs veicina svara pieaugumu." Tieši tāpēc pētnieks iesaka pieaugušiem cilvēkiem miegā pavadīt vismaz septiņas ar pusi līdz deviņas stundas.

unsplash.com

3. Piemēroti gulēšanas apstākļi

Pētnieki iesaka, lai varētu zaudēt svaru miega laikā, nepieciešams īpaši piedomāt par gulēšanas apstākļiem. Svarīgi ir gulēt tumšā un vēsā istabā. Izvairieties no naktslampiņu lietošanas. Gaisma samazina melatonīna līmeni organismā, kā rezultātā jums būs grūtības iemigt. Būtiski ir arī īsi pirms gulētiešanas nelūkoties telefona, televizora vai datora ekrānā, lai neveicinātu bezmiegu.

pexels.com

4. Disciplīna

Uztura speciālisti min, ka svarīgi ir ievērot gan miega, gan ēdienreižu "grafiku". Katru dienu celieties vienā un tajā pašā laikā, kā arī vienā un tajā pašā laikā ieturiet maltīti. Šādi ne tikai jūs sevi disciplinēsiet, bet organisma "iekšējais pulkstenis" pieradīs pie rutīnas un jums būs vieglāk zaudēt svaru.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija