5 iemesli, kāpēc naktī vajadzētu gulēt kailiem

Dzīvo gudri! 23.marts 2023
 
unsplash.com
Vieni nakts laikā ietērpjas mīkstās pidžamās, citi izvēlas gulēt kaili. Miega eksperti min, ka labāk ir gulēt kailiem, nevis apģērbtiem!

unsplash.com

1. Vieglāka iemigšana

Interesanti, bet došanās pie miera kailiem var palīdzēt ātrāk iemigt. Tas viss ir saistīts ar ķermeņa termoregulāciju. Guļot siltās pidžamās, jūs varat sakarst, kā rezultātā piedzīvot karstuma viļņus un svīšanu, kas nelabvēlīgi ietekmēs jūsu miega kvalitāti.

unsplash.com

2. Labai mentālai veselībai

Slikts miegs atstāj ietekmi ne tikai uz mūsu enerģijas līmeni, bet arī garastāvokli. Regulāri piedzīvojot miega trūkumu, jūs varat kļūt nemierīgs, depresīvs. Gulēšana kailiem palīdz labāk un ātrāk iemigt, tāpēc ieteicams gulēt bez drēbēm, ja vēlaties parūpēties par savu emocionālo labsajūtu.

unsplash.com

3. Uzlabojas vielmaiņa

Mūsu ķermenī ir divu veidu taukaudi - baltie un brūnie. Baltie taukaudi ir tie, kas veicina svara pieaugumu jeb "uzkrājas" mūsu augšstilbos, gurnos u.c. Savukārt brūnie taukaudi sadedzina enerģiju, tādējādi rada ķermeņa siltumu. Atrodoties vēsākās telpās, brūnie taukaudi "aktivizējas" un darbojas labāk. Tāpēc ieteicams gulēt kailiem, jo šādi nepārkarsīsiet un brūnie taukaudi varēs veikt savu darbiņu, jūsu vielmaiņa paātrināsies un pastāvēs iespēja zaudēt lieko svaru.

unsplash.com

4. Labai reproduktīvai sistēmai

Pētījumos pierādīts, ka vīriešiem, kuri nakts laikā valkā bokseršortus vai guļ kaili, ir par 17% lielāks spermatozoīdu skaits nekā tiem, kuri valkā pieguļošu apakšveļu. Tāpēc eksperti iesaka vīriešiem gulēt kailiem. Savukārt sievietes, kuras guļ pieguļošās pidžamās, riskē iegūt maksts rauga infekciju. Guļot kailām, samazināsies berze jutīgajās zonās, kā rezultātā netiks radīts kairinājums, kas var veicināt dažādas problēmas.

unsplash.com

5. Iemīli savu ķermeni

Mūsdienās daudzi cilvēki slīgst kompleksos par savu ķermeni. Ja arī jūs nejūtaties ērti vai jūs kaut kas satrauc, viena no lietām, kā atbrīvoties no kompleksiem, ir gulēšana kailiem. Pirms naktsmiera aplūkojiet savu ķermeni spogulī un pievērsiet uzmanību pozitīvajām lietām, kas jums patīk. Regulāri atkārtojot šo rituālu, jūs laika gaitā spēsiet iemīlēt sevi.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija