5 ieteikumi cīņai ar sausu roku ādu

Dzīvo gudri! 30.marts 2023
 
unsplash.com
Ja jums ir sausa un raupja roku āda, tad, iespējams, izmēģinot kādu no šiem sešiem padomiem, jums izdosies atrisināt savu problēmu!

unsplash.com

1. Auzu pārslas + saulespuķu sēklu eļļas maska

Vai zinājāt, ka saulespuķu sēklu eļļa ir lielisks ādas mitrinātājs? Ir pierādīts, ka šī pārtikā izmantojamā eļļa spēj labi mitrināt un atjaunot sausu, noberztu ādu. Līdzīgas īpašības piemīt arī auzu pārslām. Lai mitrinātu sauso roku ādu, pagatavojiet mitrinošo masku. Auzu pārslām (varat izmantot arī vārītas auzu pārslas) pievienojiet klāt pāris pilienus saulespuķu sēklu eļļu un uzklājiet masku uz ādas.

unsplash.com

2. Medus maska

Manukas medum piemīt antibakteriālas īpašības. Tas ir arī labs antioksidantu avots. Tieši tāpēc šis medus veids ir lielisks "ierocis" cīņai ar sausu ādu. Pateicoties šā medus antibakteriālajām īpašībām, tas attīra un dezinficē sakairināto ādu. Savukārt pateicoties augstajam antioksidantu līmenim, šis medus palīdz atjaunot bojātos audus. Tieši tāpēc uzklājiet šo medu uz sakairinātās ādas, paturiet pāris minūtes un pēcāk nomazgājiet rokas.

unsplash.com

3. Mājas darbos izmantojiet cimdus

Mazgājot traukus, tīrot māju, izmantojiet gumijas cimdus. Šādi jūs pasargāsiet rokas no sadzīves ķīmijas, kas tiešā veidā var sakairināt ādu un padarīt to sausu.

unsplash.com

4. Vazelīns

Ja jūsu rokas ir ļoti sausas un raupjas, tad izcils glābējs būs vazelīns. Tas jūsu ādu kārtīgi mitrinās un pēc laika tā atkal būs maiga. Viss, ko nepieciešams darīt, ir vakarā uz plaukstām uzklāt dāsnu daudzumu vazelīna. Pēc tam uzvelciet kokvilnas cimdus. Dodieties ar cimdiem gulēt, nākamajā rītā, novelkot cimdus, jūs pamanīsiet, ka āda ir kļuvusi maigāka.

unsplash.com

5. Avokado maska

Cīņai ar sausu roku ādu var izmantot arī avokado masku. Maskas pagatavošanai jums būs nepieciešama puse mīksta avokado, viena tējkarote koksriekstu eļļas, viena tējkarote jojobas eļļa un puse tējkarotes citronu sulas. Masku uzklājiet uz plaukstām un aptiniet tām apkārt foliju. Paturiet masku uz rokām apmēram 10 līdz 15 minūtes. Pēcāk noskalojiet plaukstas un sasmērējiet tās ar mitrinošu roku krēmu.




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija