7 noderīgi triki, kā atjaunot un atsvaidzināt sabojātu apģērbu un apavus

Dzīvo gudri! 17.maijs 2023
 
pexels.com
Netīra soma, neizmazgājami traipi uz apģērba, smakojoši apavi. Biez vien šķiet, ka arī šīm problēmām nav iespējams cīnīties un vieglāk ir iegādāties jaunu apģērbu, apavus un aksesuārus. Tomēr ņemot talkā pacietību un pāris noderīgus trikus, visas problēmas ir iespējams atrisināt!

unsplash.com

1. Kā iztīrīt tintes traipus no somām un apģērba?

Lai iztīrītu pildspalvas tintes atstātos traipus uz ādas vai ādas imitācijas somas, nepieciešams vates gabaliņš un etiķis. Samērcējiet vati etiķī un ar to tīriet netīro somas vietu. Tikai esiet uzmanīgi, lai, tīrot traipu, konkrētajā vietā soma "nezaudētu" krāsu, šāda iespējamība pastāv tām somām, kas radītas no mākslīgās ādas. Savukārt, ja esat nosmērējis apģērbu ar tinti, tā tīrīšanā varat izmantot roku dezinfekcijas līdzekli!

pexels.com

2. Kā bez gludekļa iztaisnot saburzītu apģērbu?

Ja, piemēram, jūsu T-krekls ir nedaudz saburzījies, bet jums mājās nav gludekļa, tad tā vietā varat izmantot matu taisnotāju. Šāda metode palīdzēs iztaisnot plānu apģērbu, piemēram, kreklus. Biezākiem apģērbiem šāda metode nelīdzēs.

pexels.com

3. Triks, kā izžāvēt apavus un atbrīvoties no nepatīkama aromāta

Lai izžāvētu mitrus apavus un vienlīdz atbrīvotos no nepatīkama aromāta, varat izmantot ikdienas biksīšu ieliktnīšus. Tie absorbēs ne tikai mitrumu, bet arī nepatīkamo aromātu. Ielieciet katrā apavā pa vienam ieliktnītim.

pexels.com

4. Kā apavus padarīt ūdens necaurlaidīgus?

Slapji apavi un tai skaitā slapjas pēdas var pamatīgi sabojāt dienu. Ja ārā laikapstākļi nelutina un visu laiku līst, tad apavi var izmirkt un būs nepatīkami tajos pārvietoties. Ar pavisam vienkāršu triku var atrisināt šo problēmu. Parīvējiet, piemēram, auduma kurpes ar sveci, lai uz tām paliktu vasks. Pēc tam ņemiet fēnu un izkausējiet vasku. Šādā veidā jūs kurpes varat padarīt ūdens necaurlaidīgas.

pexels.com

5. Kā nomaskēt skrāpējumus uz apaviem?

Ja uz jūsu apaviem ir mazi skrāpējumi, no tiem varat atbrīvoties bez raizēm. Jums būs nepieciešams vien vazelīns. Sasmērējiet apavus ar vazelīnu un iepriekš redzamās, nelielās švīkas jeb skrāpējumi izzudīs.

pexels.com

6. Kā atbrīvoties no pūkām uz apģērba?

Savēlies apģērbs nav glīts. Tāpēc bieži vien, kad tā notiek, mēs no šādiem apģērba gabaliem cenšamies atbrīvoties. Tomēr ir viens pavisam vienkāršs triks, kā atbrīvoties no nevēlamajām pūkām. Jums nepieciešams skuveklis. Uzmanīgi velciet skuvekli pār savēlušos apģērbu. Dariet to lēnām, lai nesagrieztu apģērbu.

pexels.com

7. Kā atbrīvoties no sviedru traipiem uz apģērba?

No gaišiem apģērbiem jeb krekliem reizēm ir grūti vai pat teju neiespējami izmazgāt sviedru traipus. Padušu daļa paliek iedzeltena. Izrādās, ka apģērbu tīru var padarīt ar zobu pastu. Uzklājiet uz traipiem zobu pastu, ieberzējiet to apģērbā un pēc tam to izmazgājiet. Traipiem vajadzētu izzust!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija