7 padomi, ko darīt, ja jums ir sausas un sasprēgājušas lūpas

Dzīvo gudri! 24.maijs 2023
 
pexels.com
Mūsu lūpās nav melanīna, tieši tāpēc tās ir īpaši jūtīgas pret sauli! Kā arī mūsu lūpām nepatīk, ja mēs tās pārāk bieži nolaizām. Ja jūsu lūpas kļuvuša sausas un sasprēgājušas, ņemiet vērā šos septiņu padomus. Pateicoties tiem jūsu lūpas atkal būs pavisam maigas un gludas!

unsplash.com

1. Izvairieties no matētām lūpu krāsām

Matētām lūpu krāsām ir tendence padarīt lūpas sausas. Ja ikdienā dodat priekšroku matētai lūpu krāsai, tad eksperti iesaka zem tās uzklāt mitrinošu krēmu vai grima bāzi, tādējādi lūpas vienmēr būs maigas un gludas pat tad, kad lietosiet šāda tipa lūpu krāsu.

pexels.com

2. Izmantojiet lūpu skrubi

Ja jūsu lūpas ir kļuvušas sausas un raupjas, viens veids, kā atbrīvoties no sausās ādas, ir izmantot lūpu skrubi. Taču svarīgi ir atcerēties to, ka lūpu āda ir ļoti maiga, tāpēc uz tām nevajadzētu likt nepiemērotu skrubi, piemēram, tādu, kas paredzēts ķermenim. Eksperti iesaka lūpu skrubēšanā izmantot dabīgos skrubjus, kas gatavoti uz eļļu bāzes, piemēram, kokosriekstu vai šī sviesta eļļas.

pexels.com

3. Pagatavo savu lūpu masku

Lai sausas un raupjas lūpas padarītu atkal gludas, jūs varat uz nakti tām uzklāt virsū masku. Šo masku var pavisam viegli pagatavot un jums būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - medus, olīveļļa, kakao sviests. Sajauciet visas trīs sastāvdaļas vienādā daudzumā kopā un uzklājiet uz lūpām pirms gulētiešanas.

pexels.com

4. Dzeriet ūdeni

Kā zināms, tad ūdens ir vitāli svarīgs mūsu ķermenim, prātam un ādai. Ja ikdienā par maz dzersiet ūdeni, dehidrācija negatīvi ietekmēs ne tikai jūsu orgānus un vispārējo pašsajūtu, bet arī izskatu. Jūsu āda var kļūt sausāka, tai skaitā arī lūpas!

pexels.com

5. Pie vainas sauss gaiss

Mūsu ādu un lūpas negatīvi var ietekmēt arī sauss gaiss mājās vai darba vietā. Bieži vien pateicoties sausajam gaisam jūsu lūpas kļūst sausas. Visvienkāršākais veids, kā risināt šādu sausa gaisa problēmu, ir iegādāties istabas augus!

pexels.com

6. Gurķu maska

Jūs noteikti zināt tos amizantos kadrus no filmām, kur sievietes uz acīm liek gurķu šķēlītes, lai mitrinātu ādu. Izrādās, ka to pašu var darīt attiecībā uz lūpām. Nogrieziet vienu plānu gurķa šķēlīti, uzlieciet to uz lūpām un paturiet aptuveni piecas līdz desmit minūtes.

pexels.com

7. Lūpu balzāmi ar keramīdu

Jūsu lūpām ir dabisks ārējais aizsargslānis, kas tās pasargā no apkārtējās vides ietekmes. Tomēr pateicoties pārtikai, dažādām sejas procedūrām, grimam un pat laikapstākļiem, šis dabiskais aizsargslānis var tikt bojāts. Tāpēc svarīgi, iegādājoties lūpu balzāmu, ir skatīties, lai tā sastāvā būtu keramīds. Keramīds ir vaskveida lipīdu molekulu grupa, kuru mēdz saukt arī par taukiem, kas palīdz atjaunot lūpu dabisko aizsargslāni.






Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija