5 treniņu veidi, kuros var sadedzināt visvairāk kaloriju

Dzīvo gudri! 6.jūnijs 2023
 
unsplash.com
Dietoloģe, sertificēta sporta speciāliste Eimija Gudsone nosauc piecas fiziskās aktivitātes, kuru laikā iespējams sadedzināt visvairāk kaloriju.

unsplash.com

1. Peldēšana

Peldēšana ir viena no retajām fiziskajām aktivitātēm, kuras laikā tiek nodarbināts viss ķermenis. Vien 30 minūšu aktīvi peldot, piemēram, tauriņstilā, brasā vai brīvajā stilā, var sadedzināt sākot no 367 līdz pat 404 kalorijām. Peldot tiek nodarbināts viss mūsu ķermenis un muskuļi, līdz ar to šādi ir ne tikai iespējams zaudēt liekās kalorijas, bet arī iegūt skaistus muskuļus.

pexels.com

2. Zumba

Zumba ir augstas intensitātes aerobs treniņa veids, kas sevī ietver dažādas sarežģītības deju kustības pie ritmiska muzikālā pavadījuma. Tiem cilvēkiem, kuriem patīk piedalīties grupu nodarbībās, izcila izvēle ir zumba. Zumba būs lielisks grupu treniņš, jo atraktīvas mūzikas pavadījumā ne tikai aktīvi izkustēsieties, bet arī zaudēsiet lērums kaloriju. Stundu ilgas zumbas nodarbības laikā var sadedzināt vidēji 500 līdz 800 kalorijas.

unsplash.com

3. Basketbols

Basketbolā vienlaicīgi ir gan kardio treniņš, gan pretestības treniņš. Šis ir lielisks sporta veids, kura laikā tiek izkustināts viss ķermenis. Spēlējot basketbolu var ne tikai zaudēt svaru, bet pētījumos pierādīts, ka nodarbojoties ar šo sporta veidu uzlabojas garastāvoklis, tiek veicināta laba kaulu veselība, samazinās stress, uzlabojas koordinācija un līdzsvars, kā arī tiek stiprināta sirds veselība. Pētījumā pierādīts, ka aptuveni 30 minūšu aktīvā basketbola treniņā cilvēki ar aptuveni 70 kilogramu lielu ķermeņa svaru var sadedzināt aptuveni 288 kalorijas.

unsplash.com

4. Klinšu kāpšana

Ja esat adrenalīna cienītājs, tad viena no labākajām aktivitātēm, kurā var zaudēt lērums kaloriju, ir klinšu kāpšana. Nav obligāti jādodas uz klintīm, lai nodarbotos ar šādām aktivitātēm. Arī iekštelpās pieejamās klinšu sienas ir lieliska alternatīva. Nodarbojoties ar klinšu kāpšanu iespējams trenēt vairākas ķemeņa vietas vienlaicīgi, piemēram, kājas, sēžamvietu, muguru un rokas. Šis ir lielisks spēka un aerobais treniņš. Aptuveni vienu stundu ilgs klinšu kāpšanas treniņš palīdz atbrīvoties no 480 līdz 660 kalorijām.

unsplash.com

5. Riteņbraukšana

Riteņbraukšana ne tikai veicina kaloriju zudumu, bet ir ļoti laba vispārējās veselības uzlabošanai. Pētījumos atklāts, ka braucot ar riteni var ievērojami uzlabot fizisko sagatavotību, samazināt sirds slimības. 30 minūšu ilgs treniņš var rezultēties ar zaudētām 210 līdz pat 441 kalorijai, atkarībā no jūsu ķermeņa svara un treniņa intensitātes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija