Vai mājās gatavotas Rafaello konfektes ir tik pat garšīgas, kā veikalā pirktās?

Eksperiments 5.decembris
 
Privātais arhīvs
Viktorija Gabrjuna
 
Veselīgāka dzīvesveida piekritēji ir izdomājuši alternatīvu gardajām Rafaello konfektēm, proti, veselīgās Rafaello bumbiņas.

Veselīgās Rafaello bumbiņas satur mazāk cukura nekā veikalā pirktās, bet vai tās ir tik pat garšīgas kā veikalā pirktās?

Privātais arhīvs

Lai pagatavotu konfektes, nepieciešams: aptuveni 250 grami biezpiena, 100 - 150 grami kokosrieksta skaidiņu, iebiezinātais piens, mandeles un stēvija (ja ir vēlēšanās).

Privātais arhīvs/skaties.lv

Konfekšu pagatavošana ir gaužām vienkārša!

1. Bļodā ieliekam biezpienu, to var sabelnderēt, lai masa būdu viendabīga, pievienojam daļu kokosriekstu skaidiņu (otru daļu atstāsim dekorēšanai) un iebiezināto pienu. Daudzums atkarīgs no tā, cik saldas konfektes vēlas. Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Privātais arhīvs

2. No biezpiena masas rokās veidojam bumbiņu, pa vidu ieliekam mandeli. Svarīgi - lai mandeli atbrīvotu no mizas, tām jāuzlej vārīts ūdens un jāļauj pastāvēt aptuveni 10 - 30 minūtes, pēc tam miza viegli nonāk nost.

Privātais arhīvs

3. Iegūto bumbiņu apviļājam kokosriekstu skaidiņās.

Privātais arhīvs

4. Izveidotās bumbiņas ieliekam traukā un atstājam ledusskapī vismaz uz stundu, bet ideālā gadījumā pat uz visu dienu.

Privātais arhīvs

Piebilde: Ja ir vēlme, lai Rafaello bumbiņas būtu pavisam veselīgas, var neizmantot iebiezināto pienu un tās veidot tikai no biezpiena un kokosriekstu skaidiņām.

Piebilde: Iebiezinātā piena vietā var pamēģināt izmantot medu vai zemesriekstu sviestu.

Secinājums: Mājās gatavotu Rafaello bumbiņu garša, protams, ir savādāka nekā veikalā pirkto, taču tās ir ļoti garšīgas!

Privātais arhīvs

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija